Barça-preses Bartomeu krijgt motie van wantrouwen

17 september 2020, 12:53

Josep Bartomeu leek de storm rondom Lionel Messi stilletjes te overleven, toch is het goed mogelijk dat hij alsnog vertrekt. De preses van FC Barcelona kan namelijk een motie van wantrouwen aan zijn adres verwachten. Er is door de groepering Més Que Una Moció een petitie gestart, die 16.500 handtekening heeft opgehaald. Donderdagavond wordt die aangeboden aan de club.

Dat heeft de organisatie laten weten. Onder de noemer 'Meer dan een beweging', een verwijzing naar de bekende leus van Barca, is er een petitie gehouden in Catalonië. Onder andere oud-voorzitter Joan Laporta heeft die ondertekend: hij hoopt op het al dan niet gedwongen vertrek van Bartomeu. Dat is ook waar de petitie op gericht is.

Messi heeft de petitie vermoedelijk niet ondertekend, maar wil wel dat de voorzitter vertrekt. Nadat hij bekend maakte te blijven in Catalonië, haalde hij keihard uit naar Bartomeu. In maart 2021 zouden er eigenlijk pas nieuwe verkiezingen zijn, de kans dat Bartomeu die haalt is klein.

Lees ook: Messi haalt snoeihard uit naar 'liegende' preses Bartomeu

Welke gevolgen dat heeft voor de positie van Ronald Koeman, is niet bekend. De Nederlandse coach werd namelijk door Bartomeu aangesteld. Presidentskandidaat Victor Font liet al doorschemeren dat hij niet Koeman, maar Xavi als coach zou willen aanstellen. Ongetwijfeld gaat het een en ander te maken hebben met de seizoensstart van Koeman, maar het vertrek van Bartomeu zal ook hij met grote interesse volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen