UEFA maakt nominaties Champions League-prijzen bekend

17 september 2020, 17:50

De UEFA heeft de genomineerden voor de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het voorbije Champions League-seizoen bekendgemaakt. Op de shortlist staan geen Nederlanders. Bij de Women's Champions League is Arsenal-aanvalster Vivianne Miedema een van de kandidaten.

Per linie zijn drie spelers genomineerd. Champions League-winnaar Bayern München levert de meeste kandidaten af. Op doel neemt Manuel Neuer het op tegen Keylor Navas (Paris Saint-Germain) en Jan Oblak (Atlético Madrid). Achterin gaat de strijd tussen David Alaba, Alphonso Davies en Joshua Kimmich.

Op het middenveld hebben Thiago Alcántara en Thomas Müller concurrentie van Kevin De Bruyne (Manchester City). Robert Lewandowski, misschien wel de beste speler van het afgelopen seizoen, neemt het voorin op tegen Kylian Mbappé en Neymar (beiden Paris Saint-Germain).

Bij de vrouwen maakt Miedema kans om verkozen te worden tot beste aanvalster. Zij maakte het afgelopen seizoen de meeste goals in de Women's Champions League. Pernille Harder (VfL Wolfsburg, deze zomer vertrokken naar Chelsea) en Delphine Cascarino (Olympique Lyon) zijn haar concurrenten. Op 1 oktober wordt bij de loting van de groepsfase van de Champions League bij de mannen en vrouwen per linie een speler van het jaar verkozen.

Europa League

Voor de Europa League is ook een shortlist samengesteld. Drie spelers zijn genomineerd voor beste speler van het toernooi: Éver Banega (Sevilla, deze zomer vertrokken naar Al Shabab), Bruno Fernandes (Manchester United) en Romelu Lukaku (Inter) zijn de kanshebbers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen