Jahanbakhsh maakt beauty bij officieel Brighton-debuut Veltman

17 september 2020, 22:54   Bijgewerkt: 17 september 2020, 22:59

Brighton & Hove Albion heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde ronde van de League Cup door Portsmouth met 4-0 te verslaan. Joël Veltman maakte zijn eerste officiële minuten in dienst van The Seagulls. Een andere voormalig Eredivisie-speler, Alireza Jahanbakhsh, was trefzeker.

De aanvaller uit Iran maakte na ruim vijftig minuten de 2-0 nadat Alexis Mac Allister vlak voor rust de score had geopend. Het doelpunt van de oud-speler van NEC en AZ was de fraaiste van de avond. Jahanbakhsh kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld, kapte naar zijn rechterbeen en haalde verwoestend uit in de kruising.

Bernardo en Viktor Gyökeres maakten er vervolgens 3-0 en 4-0 van. Voor Veltman zat vlak voor het laatste doelpunt de wedstrijd erop. De oud-Ajacied werd naar de kant gehaald en kan terugkijken op een geslaagd debuut. Afgelopen maandag in de competitie tegen Chelsea bleef hij nog negentig minuten op de bank.