Transferweekje: Zahavi, Suárez naar Atlético en blut Barcelona

19 september 2020, 11:30

De transferzomer is volop bezig. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV vindt snel vervanger voor Lammers, meer nieuws aanstaande

Na het aanstaande vertrek van Sam Lammers naar Atalanta Bergamo wil PSV snel doorpakken. De Eindhovenaren hopen zich dit weekend al te versterken met de Israëlische spits Eran Zahavi, zo schreef het Eindhovens Dagblad deze week. Zahavi zal voor zijn komst naar Nederland wel flink moeten inleveren. Bij Guangzhou R&F, waar hij nu nog onder contract staat, verdient de 33-jarige aanvaller naar verluidt zo'n tien miljoen euro per jaar. Volgens het ED is Zahavi echter bereid dat op te geven voor de sportieve uitdaging die hem in Eindhoven te wachten staat. Het is niet de enige transfer die PSV nog te wachten staat: wat staat er te gebeuren met Jorrit Hendrix? Roger Schmidt heeft aangegeven dat er nog meer moet gebeuren, een rechts- en linksback moet er nog bij, om de posities dubbelbezet te krijgen. Ook zou PSV mogelijk nog een keeper willen aantrekken: dat zou volgens Voetbal International de twintigjarige Vincent Müller (Würzburger Kickers) moeten worden.

Atlético aast op Suárez

Nog altijd is niet bekend in welk tenue Luis Suárez komend seizoen te bewonderen is. Een deal met Juventus leek afgelopen week dichtbij, maar de club uit Turijn ging uiteindelijk toch voor AS Roma-spits Edin Dzeko. Ook een mogelijke transfer naar de Major League Soccer ging niet door. Inter Miami zou van Suárez de best betaalde MLS-speler ooit willen maken, maar de spits zelf wees het aanbod af. Mocht hij FC Barcelona alsnog verlaten, dan lijkt Atlético Madrid nu de volgende serieuze optie voor Suárez. De club moet eerst zelf spelers verkopen, maar zou de spits volgens journalist en transfergoeroeFabrizio Romano graag vastleggen. Een langer verblijf bij FC Barcelona is echter ook nog altijd mogelijk. Ronald Koeman had in eerste instantie geen plek in zijn selectie voor de Uruguayaan, maar zette de deur deze week weer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372543/koeman-sprak-met-spits-suarez-het-is-nu-afwachten/,_blank,op een kier].

Sergino Dest

Nog niet zo lang geleden pronkte de negentienjarige Ajacied op covers van Spaanse sportkranten, maar de laatste weken leek het toch echt stil rondom de back. Niets bleek echter minder waar. Bayern München is serieus bezig met de komst van de verdediger, voor wie zo'n vijftien miljoen euro werd geboden, volgens alle belangrijke media. Kicker [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372568/suarez-en-vidal-gespot-in-italie-dest-zelf-rond-met-bayern/,_blank,meldde al een persoonlijk akkoord], waardoor het een kwestie van tijd lijkt voor hij naar Der Rekordmeister vertrekt, ondanks dat Ajax nog wel wat meer wil dan het geboden bedrag. Ook Ronald Koeman zou hem – via een huurdeal – graag naar FC Barcelona halen, maar de Catalanen [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372520/barcelona-wil-dest-huren-bij-verkoop-van-back-semedo/,_blank,moeten eerst verkopen] en dan is het nog maar de vraag of Dest het eerste transfertarget is. In elk geval is het weer onrustig rondom Dest, van wie Erik ten Hag hoopt dat hij blijft.

Barcelona blut

Memphis Depay. Thiago. Georginio Wijnaldum. Eric García. Donny van de Beek. Lautaro Martínez. Sergino Dest. Zomaar een greep aan de enorme lijst spelers die aan FC Barcelona werd gelinkt sinds de komst van Ronald Koeman. Hoeveel er gehaald zijn? Vooralsnog staat de teller op nul. Nada. Sterker nog: volgens de voorzitter van Olympique Lyon informeerden de Catalanen nog niet eens naar Memphis, de speler die het sterkst wordt gelinkt aan Barça. Verrassend? In zekere zin wel, maar ook weer niet. De Catalaanse grootmacht heeft simpelweg geen cent. Het enorme salarishuis (500 miljoen, grootste van Europa) hangt als een molensteen om de nek. Ook als Luis Suárez en Arturo Vidal vertrekken, blijft het een heikel punt. Pas bij een verkoop van een speler, onder andere Nélson Semedo zou mogen vertrekken, is er iets mogelijk. Tot die tijd kan er vrijwel niks, want Barcelona is simpelweg blut.

Nummer drie op komst bij Liverpool

Na Thiago en Konstantinos Tsimikas heeft Liverpool bijna een derde versterking binnen. Ditmaal binnen de eigen competitie, want Wolverhampton Wanderes-aanvaller Diogo Jota is volgens Sky Sports bijna binnen bij The Reds. De aanvaller van de vorig jaar als zevende geëindigde Premier League-club speelt al enkele jaren bij Wolves en gaf te kennen graag hogerop te willen. Bij Liverpool lopen met Sadio Mané, Mo Salah en Bobby Firmino drie topaanvallers rond, waardoor Jota samen met Divock Origi het waarschijnlijk van de invalbeurten moet gaan hebben.

Godin gaat, Vidal komt

Ook bij Internazionale zitten ze niet stil. De club eindigde vorig jaar als tweede in de Serie A en wil dit seizoen de jacht op Juventus hervatten. Met de komst van Achraf Hakimi werden de ambities al kracht bijgezet. Ook Alexsandar Kolarov en Alexis Sánchez kwamen al naar Milaan. De komst van Arturo Vidal lijkt zeer binnenkort ook wereldkundig te worden. Hij mag vertrekken bij Barcelona, om zo die club wat lucht te geven in de salarishuishouding. Diego Godin gaat juist vertrekken bij Inter, zo meldt Sky Sports. Hij tekent binnenkort bij competitiegenoot Cagliari, waardoor de komst van Vidal weer mogelijk is voor de Milanezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen