Spajic moet Advocaat overtuigen voor basisplaats

18 september 2020 – Feyenoord kan tegen FC Twente nog niet beschikken over aanwinst Uros Spajic. Het papierwerk dat nodig is om de speler speelgerechtigd te krijgen, is nog niet helemaal rond. Op de persconferentie van vrijdagmiddag liet trainer Dick Advocaat weten dat het nog wel een paar dagen kan duren. "Dat wist ik van tevoren, dus dan is het niet zo erg."

Spajic moet Advocaat overtuigen voor basisplaats

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Wel kan Feyenoord weer beschikken over Eric Botteghin. De verdediger was afwezig tegen PEC Zwolle, omdat zijn schorsing van voor de lange zomerstop werd meegenomen naar het nieuwe seizoen. Lutsharel Geertruida nam zijn plek in het centrum in - als 'noodoplossing', zo benadrukt Advocaat - maar schuift nu weer terug naar de rechtsbackpositie.

Spajic
Dat aanwinst Uros Spajic de plek van Eric Botteghin snel zal gaan innemen, is nog allerminst zeker. Advocaat laat weten dat de aanwinst, zoals elke nieuweling, zich eerst zal moeten bewijzen. "Iedereen die komt moet laten zien dat hij beter is. Diemers en Linssen hebben al de hele voorbereiding meegedaan, maar deze jongen komt nu binnen en moet het nog laten zien."

De Serviër wordt in de media al als 'sloper' bestempeld, al wil Advocaat niks van die term weten. "Als we hem zulke termen meegeven, is dat niet goed voor die speler en niet goed voor Feyenoord. Hij speelde bij Anderlecht, Toulouse en Krasnodar. Daar nemen ze je niet als je alleen een schopper bent, dan moet je ook kunnen voetballen."

Op de weg terug
Tegen FC Twente mist Feyenoord alleen nog de spelers die langdurig geblesseerd zijn. Vanuit die ziekenboeg had Advocaat goed nieuws: Tyrell Malacia en Christian Conteh zijn op de weg terug. Malacia, die volgens eerdere berichten tot de winterstop niet in actie zou komen, zal volgende week al gedeeltelijk meetrainen.

FC Twente
Zondagmiddag om 14:30 uur treft Feyenoord FC Twente in De Kuip. Over die tegenstander is Advocaat lovend. "Twente heeft in een heel korte periode een leuk elftal neergezet. Een maand geleden hadden ze nog heel weinig. Het klinkt gek, maar bij ons merk je dat het elftal toch nog een beetje op elkaar moet inspelen. Dan treffen we een tegenstander die vorige week ook met 2-0 gewonnen heeft, met vol overgave speelt, veel jonge spelers en veel snelheid heeft. We moeten zorgen dat we er staan."

Feyenoord

gerelateerd