Bayern start seizoen in oude vorm: Schalke 04 vernederd

18 september 2020, 22:22   Bijgewerkt: 18 september 2020, 23:06

Bayern München is het nieuwe seizoen begonnen waar het twee maanden terug mee geëindigd was. Der Rekordmeister gaf vrijdagavond een voetbalshow weg in eigen huis tegen Schalke 04, met Serge Gnabry als maker van de hattrick, Leroy Sané als debutant en elf arme spelers van Die Königsblauen. De vernedering eindigde bij liefst 8-0, de grootste zege op Schalke ooit. 

Ondanks een goed begin met een gevaarlijke poging in de eerste minuut beleefde Schalke 04 een verschrikkelijke avond in München. Zoals het de hele tweede seizoenshelft vorig jaar en de voorbereiding ook al ging voor de formatie uit Gelsenkirchen, waar trainer David Wagner in de zomer desondanks mocht blijven zitten. Met een uitwedstrijd tegen de winnaar van de Champions League, dat sinds 16 februari alle officiële duels had gewonnen, wachtte een loodzware start.

Het was voor Flick het teken om enkele jonge spelers in te brengen – Joshua Zirkzee viel pas in de slotfase in -, van wie de zeventienjarige Jamal Musiala direct een hoofdrol op zich nam. Het talent kwam naar binnen en schoot fraai de achtste treffer tegen de touwen. In het slot was er voor Zirkzee geen grote rol meer weggelegd, net als Thiago, die vrijdag eerder op de dag zijn transfer naar Liverpool afrondde

Voor beide ploegen is er weinig veranderd: Bayern München zet de ongekende vorm van afgelopen seizoen door, zelfs zonder Alphonso Davies in de basis, terwijl Schalke 04 na een extreem zwakke eerste seizoenshelft en moeizame voorbereiding absoluut geen beterschap toont. Bayern had in de eerste helft vaker moeten scoren dan de drie treffers die op papier kwamen. En dan wacht Schalke 04 ook nog eens uitduels met RB Leipzig en Borussia Dortmund in de komende weken. Het zijn ploegen die het Bayern München moeilijk moeten gaan maken dit seizoen, al is de huidige vorm van de mannen van Flick onoverwinnelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen