Sancho inspiratiebron voor PSV-talent Madueke

19 september 2020, 13:21

Noni Madueke hoopt dit seizoen op een echte doorbraak bij PSV. De pas achttienjarige vleugelaanvaller van de Eindhovenaren kende afgelopen zondag een uitstekend begin van het seizoen een 1-3 overwinning bij FC Groningen.

Op zijn zestiende verliet hij Engeland voor PSV en volgens Madueke zelf was dat niet zo gek, zo geeft hij bij de NOS aan. "Hier bij PSV krijg je veel sneller de kans om jezelf te bewijzen." Die kans kreeg hij in januari van dit jaar, door te debuteren tegen VVV-Venlo. Vanaf dat moment is hij de eerste invaller, al begon hij ook meermaals in de basis.

Madueke is niet de enige Engelse tiener die het eiland verliet voor een avontuur in op het Europese vasteland. Jadon Sancho verkoos een transfer naar Borussia Dortmund bijvoorbeeld boven een aanbieding van Manchester City, terwijl de pas zeventienjarige Jude Bellingham deze zomer ook voor de Duitse grootmacht koos.

"Jadon is een inspiratie voor veel jonge voetballers dat een andere route van je voetballoopbaan mogelijk is. Dat geldt ook voor mij. Als ik hard blijf werken, kan ik anderen wellicht ooit inspireren", hoopt Madueke. Maar eerst maar weer imponeren bij PSV, dat zaterdagavond tegen FC Emmen speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen