Van de Beek scoort, maar verliest ook bij United-debuut

19 september 2020, 20:30   Bijgewerkt: 19 september 2020, 22:09

Donny van de Beek heeft zijn eerste competitiewedstrijd als speler van Manchester United verloren. Op Old Trafford leed de Engelse grootmacht een onverwachte nederlaag tegen Crystal Palace. Van de Beek kreeg als invaller ruim twintig minuten speeltijd en maakte nog de aansluitingstreffer, maar kon niet voorkomen dat de winst naar de bezoekers ging (1-3).

Ole Gunnar Solskjaer koos er zaterdag voor om Van de Beek in eerste instantie op de bank te houden en met Scott McTominay, Paul Pogba en Bruno Fernandes te starten. Wel was er een basisplaats voor Timothy-Fosu Mensah. Halverwege de tweede helft, bij een 0-1 stand, werd Van de Beek alsnog binnen de lijnen gebracht. Hij verving Pogba op het middenveld..

Het was Andros Townsend die na zeven minuten de score had geopend door op aangeven van Jeffrey Schlupp. Manchester United moest daardoor meteen in de achtervolging, maar creëerde vrij weinig kansen. Met de inbreng van Van de Beek hoopte Solskjaer daar na ruim een uur verandering in te brengen, maar Crystal Palace kreeg vlak na de invalbeurt van de Nederlandse middenvelder een discutabele strafschop na een handsbal van Victor Lindelöf.

David De Gea keerde de strafschop van Wilfried Zaha, maar de VAR zag dat de Spaanse doelman te vroeg uit zijn goal was gekomen. In de herkansing schoot Zaha wel raak. Zes minuten later was Van de Beek trefzeker. Hij kreeg met enig fortuin de bal voor de voeten en schoot beheerst binnen. De gelijkmaker volgde niet, wel maakte Crystal Palace via Zaha nog de 1-3.