Arne Slot plaatst vraagtekens bij rode kaart Calvin Stengs

19 september 2020, 22:01

Voor Calvin Stengs duurde de wedstrijd tegen PEC Zwolle slechts zeventien minuten. Na tussenkomst van de VAR kreeg de aanvaller van AZ een rode kaart voor een overtreding op Kenneth Paal. Arne Slot vindt dat zijn pupil veel te zwaar gestraft is.

Voor de camera's van FOX Sports legt hij uit waarom. "Tegen de vierde official zei ik dat het in mijn beleving heel raar is dat je een een bepaalde trap kunt geven die zo hard is dat die goed is voor rood, maar dat de speler na de tackle gewoon weer opstaat. Misschien is dat een  voetballersdingetje. De speler had helemaal geen pijn. Hij stond op en liep weer door. Dan vind ik het vreemd dat dat tot een rode kaart leidt. Maar misschien vind ik wat ik zeg wel heel erg onzin als ik het terugzie."

Na het zien van de beelden blijft Slot bij zijn mening. "Ik zie wel dat er op een raar moment contact is. Dan moet je als scheidsrechter of VAR inschatten hoe hard de impact van de schop is geweest. Ik denk dat de impact er totaal niet was aangezien die jongen weer opstaat. Als je ziet waar het contactmoment met de speler is, heb je wel het idee dat het een rare overtreding is. Dat de VAR ernaar kijkt ,snap ik volledig. Dat je vervolgens niet de logica erop toe kan passen zoals ik nu doe, snap ik wat minder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen