PSV overleeft ketser Mvogo na goal Maxi Romero in extremis

19 september 2020, 22:05   Bijgewerkt: 19 september 2020, 23:58

Het is PSV diep in de blessuretijd gelukt om de drie punten in Eindhoven te houden. De ploeg van Roger Schmidt kwam op voorsprong door een goal van Noni Madueke, maar leek de zege vlak voor tijd uit handen te geven door een enorme fout van Yvon Mvogo. Een heel laat doelpunt van invaller Maxi Romero zorgde er echter toch voor dat er met 2-1 gewonnen werd van FC Emmen.

Beide ploegen maakten een bewogen week door. PSV lijkt spits Sam Lammers te verliezen aan Atalanta Bergamo en schijnt bezig te zijn met een vervanger. De veel scorende spits uit Israël Eran Zahavi zou op weg zijn naar Eindhoven te zijn. In Emmen hadden ze met hele andere problemen te kampen. Hun voorstel om het controversiële bedrijf EasyToys als nieuwe shirtsponsor te presenteren, werd resoluut van tafel geveegd door de KNVB.

Nadat Emmen had voorgedaan hoe je tot een grote kans kan komen, probeerde PSV dat drie minuten later ook maar eens. Dat leverde ook direct de openingstreffer op. Cody Gakpo ontving de bal op de rand van de zestien meter en gaf de bal mee op Philipp Max die eroverheen denderde. Vervolgens had de Duitser zijn medespelers voor het uitkiezen en prijsde Madueke zich de gelukkige en zorgde voor de 1-0. Een doelpunt zoals trainers hem op trainingen vaak proberen in te slijpen. Ook na de goal bleven de momenten van Emmens balbezit zeer kortstondig en ontbraken de kansen. Madueke werd kort voor rust nog eenmaal gevaarlijk na een goede actie over rechts, maar hij schoot vanuit een lastige hoek in het zijnet.

Toch kreeg PSV nog de kansen om alsnog de overwinning te behalen. Malen kopte uit een corner een paar centimeter naast en kreeg niet veel later de mogelijkheid om één op één te gaan met Telgenkamp. De doelman van Emmen bleef lang wachten en pakte de poging van Malen. Diep in de blessuretijd kreeg Malen nogmaals de kans met een kopbal van dichtbij, maar wederom bleek Telgenkamp een enorme sta-in-de-weg. Desondanks moest Telgenkamp toch toestaan dat PSV er nog met de zege vandoor ging, toen Max de bal nog maar eens voor de pot gooide en de bal recht op de kruin van invaller Romero belandde. De Argentijn kroonde zich zodoende tot matchwinner en zorgt ervoor dat PSV de maximale scoren behoudt en Emmen nog altijd op nul punten staat.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Yvon Mvogo 4; Philipp Max 7,5, Olivier Boscagli 7, Jordan Teze 6,5, Denzel Dumfries 6; Cody Gakpo 6 (Maxi Romero -), Ryan Thomas 6,5, Pablo Rosario 6, Mohammed Ihattaren 5,5 (Mauro Junior 5,5); Donyell Malen 5, Noni Madueke 6,5 (Bruma 6).

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7,5; Caner Cavlan 5,5 (Nick Bakker -), Miguel Araujo 6 (Denis Granecny -), Keziah Veendorp 6, Glenn Bijl 7; Michael Chacon 5, Simon Tibbling 4,5; Robbert de Vos 6 (Luciano Carty -), Sergio Peña 5,5 (Desevio Payne -), Nikolai Laursen 5,5; Marko Kolar 5 (Anco Jansen -).

Man of the match: Philipp Max

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen