Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Schmidt neemt het weer op voor blunderende Mvogo

19 september 2020 – De blunderende PSV-doelman Yvon Mvogo kroop in extremis tegen FC Emmen door het oog van de naald. Maximilian Romero redde de keeper, die in de slotfase gruwelijk in de fout ging. Zijn trainer Roger Schmidt nam het op voor zijn ongelukkige aanwinst.

Schmidt neemt het weer op voor blunderende Mvogo

"Yvon is nog altijd een goed voetballende keeper", verdedigde Schmidt zijn sluitpost voor de camera's van FOX Sports. Hij beleeft nu even een wat minder makkelijke fase na zijn fouten, maar we zijn alsnog overtuigd van zijn kwaliteiten. Uiteraard was hij teleurgesteld, maar na zijn fout wilde iedereen in de ploeg het goedmaken. Dat is een kwestie van teamspirit."

Lees ook: PSV overleeft ketser Mvogo na goal in extremis Maxi Romero

Afgelopen week maakte Mvogo ook al geen beste indruk tijdens zijn debuut op bezoek bij FC Groningen. De Zwitser leverde een bal in, waar Tomas Suslov van kon profiteren. Tegen Emmen liet hij een terugspeelbal van Philipp Max onhandig over zijn voet rollen, waardoor Emmen in de slotfase langszij kwam. 

Schmidt was kritisch op het vertoonde spel van zijn ploeg. "Na onze openingstreffer waren we veel te traag. We misten diepte en maakten te veel fouten waardoor we de bal moesten terugwinnen. Misschien hebben we zo'n wedstrijd nodig in onze ontwikkeling. Het was niet de beste wedstrijd, maar we hebben wel gewonnen. Daar gaat het uiteindelijk om."

Eredivisie

gerelateerd