Uitstekende eerste helft levert sc Heerenveen winst in Sittard op

19 september 2020, 22:57   Bijgewerkt: 19 september 2020, 23:02

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. In een wedstrijd met twee gezichten waren de gasten uit Friesland in het eerste bedrijf heer en meester, terwijl de thuisploeg na de thee juist veel sterker was. Voor het doel bleek de ploeg van trainer Johnny Jansen echter bijzonder effectief. Zodoende mag Heerenveen zich voor eventjes de koploper van de Eredivisie noemen.

Aan de zijde van Fortuna besloot trainer Kevin Hofland om George Cox dit keer vanaf de aftrap te laten spelen. Dat ging ten koste van Martin Angha, die tegen DC Twente nog de gehele wedstrijd speelde. Heerenveen had na de thuiszege op Willem II eigenlijk geen reden om te wisselen, maar toch trad Jansen met andere namen aan in Limburg. In de achterhoede was er een basisplaats voor huurling Jan Paul van Hecke en voorin keerde de weer fitte Mitchell van Bergen terug in de basis. Ibrahim Dresevic ontbrak vanwege een blessure, terwijl jongeling Couhaib Driouech naast zijn coach plaats mocht nemen op de bank.

Ondanks deze tegenslagen bleef Fortuna resoluut de aanval zoeken. Daarbij moest de gastheer veel ruimte laten op de eigen helft en daarmee speelden de manschappen van Hofland Heerenveen in de kaart. De razendsnelle Van der Heide en Van Bergen maakten dankbaar gebruik van de ruimte, terwijl uitblinker Joey Veerman ook in Sittard met fraaie passes strooide. De 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Opnieuw wist Heerenveen de ijzersterke Henk Veerman te vinden en de Volendammer kegelde de bal hard in het doel nadat hij fraai was weggedraaid bij zijn directe tegenstander. Erwin Mulder zag vervolgens een aantal keer wat groen-gelen voor zijn neus verschijnen, maar de goalie hoefde amper in actie te komen. In de slotfase van de eerste helft lieten Van Bergen en Joey Veerman zelfs nog na om een vierde treffer te maken namens Heerenveen.

Door de 1-3 overwinning is Heerenveen in ieder geval voor eventjes de trotse koploper van de Eredivisie. PSV en Vitesse hebben ook zes punten gehaald, maar die twee clubs hebben een iets minder doelsaldo. Volgende week zaterdag spelen de Friezen opnieuw tegen een Limburgers opponent. In het Abe Lenstra Stadion verdedigt Heerenveen tegen VVV-Venlo de ongeslagen status. Fortuna staat na twee wedstrijden nog altijd op nul punten. De ploeg van Hofland moet de goede tweede helft van vandaag volgende week zaterdag zien door te trekken als AZ op bezoek komt in het Fortuna Sittard Stadion.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; Lazaros Rota 6, Branislav Ninaj 5.5, George Cox 6, Roel Janssen 5.5; Jorrit Smeets 6, Mats Seuntjens 6, Ben Rienstra 5 (46. Tesfaldet Tekie 6.5); Zian Flemming 6, Sebastian Polter 6.5, Emil Hansson 5 (46. Lisandro Semedo 7).

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6; Sherel Floranus 6, Pawel Bochniewicz 6, Jan Paul van Hecke 6, Lucas Woudenberg 6; Rodney Kongolo 6.5, Joey Veerman 8, Oliver Batista Meier 7.5 (69. Rami Hajal 6); Mitchell van Bergen 6, Henk Veerman 7, Arjen van der Heide 6.5 (90. Couhaib Driouech -).

Man of the Match: Joey Veerman

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen