Ontketende Son en Kane helpen Spurs aan royale zege

20 september 2020 – Heung-Min Son heeft zondagmiddag Tottenham Hotspur hoogstpersoonlijk aan de eerste Premier League zege van het seizoen geholpen. De Zuid-Koreaan nam de vrijwel de volledige productie op zich namens de ploeg van José Mourinho (2-5) en maakte daarmee de vroeg achterstand opgelopen door de treffer van Danny Ings ongedaan. Ook Harry Kane had een absolute hoofdrol.

Ontketende Son en Kane helpen Spurs aan royale zege

Met zijn heldenrol staat Son direct bovenaan de topscorersijst van de Premier League, samen met Dominic Calvert-Lewin, die Tottenham vorige week nog een nederlaag bezorgde namens Everton. Tegen Southampton leek het opnieuw mis te gaan, toen Ings al vroeg in het duel de score opende, maar hij zag treffer door de VAR afgekeurd worden vanwege een handsbal voorafgaand aan zijn treffer.

Dat gold overigens eerder al voor Kane, die vroeg in het duel eveneens knap raakschoot, maar dat deed in buitenspelpositie. Na de afgekeurde goal van Ings was Kane opnieuw trefzeker, maar voor de derde keer werd er een doelpunt afgekeurd door de arbitrage. Pas de vierde bal die tegen de touwen ging, bleef op de borden staan: Ings – deze zomer nog in de belangstelling stond van de Spurs – maakte de 1-0.

Een nieuwe domper kwam er voor Mourinho, die Dele Alli niet had opgenomen in zijn wedstrijdselectie, echter niet. Voor de pauze maakte Son nog gelijk op aangeven van Kane, die in totaal alle vier de assists zou geven op de in bloedvorm verkerende Son. In het tweede bedrijf schreef de Aziaat een loepzuivere hattrick, door elke kans klinisch tegen de touwen te jagen.

Bankzitter Steven Bergwijn kwam vijf minuten voor tijd in de ploeg van Kane, die even daarvoor na twee afgekeurde treffers zijn derde rake poging wél op de borden zag blijven staan. Met vier assists en een treffer speelde Kane net als Son een uitstekende wedstrijd, de vroege achterstand van Tottenham Hotspur en de rake strafschop van Ings in de slotminuten ten spijt.

Premier League

gerelateerd