Gullit maakt gehakt van KNVB: "Gaat weer eigen gang"

20 september 2020, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud Gullit maakt onderdeel uit van de Commissie-Mijnals, die in het leven geroepen is om racisme en discriminatie te bestrijden bij de KNVB. De voormalig aanvoerder van Oranje is van mening dat de procedure rond het aanstellen van de nieuwe bondscoach een mooi moment had kunnen zijn om te laten zien dat er iets veranderd is bij de bond.

Gullit stelt dat de procedure van de KNVB hem niet bevalt. De bond gaat vermoedelijk Frank de Boer aanstellen als nieuwe keuzeheer. "Je doet hetzelfde als wat je daarvoor hebt gedaan, namelijk je eigen gang gaan", zei Gullit zondag in de studio van Ziggo Sport. "De KNVB heeft ons daar neergezet omdat ze diversiteit willen hebben en daar wordt geen gebruik van gemaakt. Het is noodzakelijk om de Rooney-rule in te voeren, zodat er ook mensen van kleur moeten worden geïnterviewd. Het gaat er niet om dat je dan iemand moet kiezen, maar je moet hem wel de kans geven. Nou, dit was zo'n kans." Die regel is in het leven geroepen om in situaties ten minste één kandidaat van kleur te laten solliciteren.

"Er zijn heel veel kandidaten genoemd, maar die zijn helemaal niet geïnterviewd. Dát was de reden dat ze ons met de commissie daar wilden hebben, maar ze doen er niks mee. En als je zegt dat je Frank Rijkaard gaat interviewen... Dat is geen keuze, want van hem weet je dat hij het toch niet gaat doen. Ik app dagelijks met Frank en heb het niet eens aan hem gevraagd. Hij heeft al tien jaar niets gedaan en is geen serieuze kandidaat. Ze wisten toch wel dat hij het niet zou gaan doen. Ik had het ook goed gevonden als ze met Van Gaal zouden praten. Maar waarom is Henk ten Cate ineens geen kandidaat meer? Het gaat er ons helemaal niet om dat er iemand van kleur moet zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen