Pirlo beleeft dankzij Kulusevski en Ronaldo goed Juve-debuut

20 september 2020, 22:59

De prestaties van Andrea Pirlo liggen dit seizoen onder een vergrootglas in het mondiale topvoetbal en dan kun je beter maar goed beginnen. Dat is precies wat de nog onervaren 41-jarige trainer zondag heeft gedaan. De coach zag Juventus met name voor rust goed spelen tegen Sampdoria, dat met 3-0 werd geklopt. De start van Juventus is zodoende souverein te noemen.

De visie van Maurizio Sarri werkte vorig seizoen averechts en dus werd de kans gegeven aan Pirlo. De coach houdt van aanvallend voetbal en liet Juventus met de nieuwelingen Weston McKennie en Dejan Kulusevski in de basis starten. Zij speelden prima en hielpen mee aan een prima wedstrijd van de thuisploeg. Laatstgenoemde, een twintigjarig toptalent dat overgenomen werd van Parma, maakte meteen indruk. Hij schoof met zijn linkervoet de bal na dertien minuten keurig in de hoek.

Lange tijd leek het erop dat de Zweed de enige goal van de wedstrijd zou maken, tot het in de slotfase toch nog even hard ging. Omdat de bal niet goed werd weggewerkt door Sampdoria bij een corner, kon Leonardo Bonucci een kwartier voor tijd de 2-0 maken. Ook Cristiano Ronaldo pikte nog zijn goal mee. Op aangeven van Aaron Ramsey, die in de basis stond en goed speelde, schoot hij hard raak in de verre hoek: 3-0. Daardoor beleefde Pirlo een uitstekend debuut op de bank bij Juventus en is de regerend kampioen goed begonnen. Met name in de eerste helft maakt de ploeg uit Turijn indruk.

Door een schouderblessure was Matthijs de Ligt nog niet inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen