PSV
2 – 1
Telstar
Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Van Basten: "Niet één Feyenoorder mag meedoen bij Ajax"

20 september 2020 – Marco van Basten is zondag geschrokken van Feyenoord. De analyticus bekeek de wedstrijd van de Rotterdammers tegen FC Twente (1-1) en was niet te spreken over het spel van de ploeg van Dick Advocaat.

Van Basten: "Niet één Feyenoorder mag meedoen bij Ajax"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Bij Rondo vertelde Van Basten dat hij Feyenoord zeer ondermaat vond. "Ik zat eerst Feyenoord te kijken en daarna ging ik Ajax kijken", sprak de voormalig Ajax-trainer bij het Ziggo Sport-programma. "Dat is een andere wereld. Er mag niet één speler van Feyenoord bij Ajax meedoen. Ik vind het echt jammer, want de competitie vind ik leuker als Feyenoord en PSV meedoen. Maar het is zo'n groot verschil. Amateurs en professionals lijkt het wel."

Feyenoord speelde zondag gelijk tegen Twente, terwijl Ajax thuis met 3-0 van RKC Waalwijk won. In de slotfase kreeg het team van Advocaat veel kansen, net als PSV zaterdag tegen FC Emmen in extremis. "Als er echt noodzaak is, kun je dus in één keer wel in vijf minuten vier kansen creëren? Wat mis je dan in de mentaliteit van die negentig minuten? PSV idem dito. Dat is toch vreemd. Dát is het verschil met een topclub."

Ajax

gerelateerd