'Koeman schoont selectie op: geen plek voor twaalf spelers'

21 september 2020, 08:09

Als het aan Ronald Koeman ligt, vertrekken maar liefst twaalf spelers bij FC Barcelona op korte termijn. De hoofdtrainer van de Catalanen wil de bezem door zijn selectie halen en de spelersgroep van 32 man verkleinen. Over de toekomst van Luis Suárez is nog niet veel duidelijk, behalve dat Juventus hem vermoedelijk niet zal overnemen. 

Dat meldt het Spaanse AS. Eerder werd al bekend dat Riqui Puig tijdelijk mag uitkijken naar een nieuwe club, net als Nelson Semedo. De Portugees wordt gelinkt aan Wolverhampton Wanderers en de Engelsen lijken dicht bij een deal met de rechtsback. Volgens de BBC zijn de Wolves momenteel in gesprek met FC Barcelona over een deal rond de dertig miljoen pond (ruim 35 miljoen euro). Afgelopen weekend loosde Koeman Arturo Vidal al naar de uitgang. Hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372736/koeman-ziet-vidal-definitief-uit-selectie-van-barcelona-verdwijnen/,_blank,gaat tekenen bij Internazionale].

Naast Puig en Semedo worden nog meer spelers binnen afzienbare tijd de deur gewezen. Het zou volgens AS gaan om Luis Suárez, Matheus Fernandes, Samuel Umtiti, Juan Miranda, Oriol Busquets, Rafinha (hij wil zelf ook vertrekken, zo beweert El Mundo Deportivo), Moussa Wagué en Jean Clair Todibo. Daarnaast mogen talenten Carles Aleñá en Pedri verhuurd worden. Over Martin Braithwaite heeft Koeman nog geen oordeel geveld. De aanvaller is momenteel geblesseerd en ontbreekt in elk geval de komende tijd bij de Catalanen.

Wel belangrijk

Essentieel voor Koeman in zijn volgens het medium project bij FC Barcelona zijn Lionel Messi, Sergio Roberto, Gerard Piqué, Jordi Alba en Frenkie de Jong. Zij kregen in de voorbereiding al de nodige speelminuten, net als Sergio Busquets en Antoine Griezmann. Laatstgenoemde bezorgde Barca afgelopen zaterdag nog de Joan Gamper Trophy, door de enige treffer te maken tegen Elche (1-0). FC Barcelona begint zaterdag (21.00 uur) in La Liga met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Verder moet het geld dat beschikbaar komt met deze deals ook worden gebruikt voor aankopen. Of Memphis Depay nog komt, is zeer onzeker. Maar met de financiële middelen die het vertrek van Semedo geven, moet in elk geval een verdediger komen. De race om Sergino Dest (19) hopen de Catalanen nog te hervatten, terwijl volgens El Mundo Deportivo ook Eric García nog altijd serieus op het wensenlijstje staat. De centrale verdediger is relatief goedkoop, door Barcelona opgeleid en heeft een aflopend contract bij Manchester City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen