Feyenoord reageert op kritiek Rutte en zet meer stewards in

21 september 2020 – Feyenoord gaat na de kritiek van minister-president Mark Rutte meer stewards en security inzetten om ervoor te zorgen dat de coronaregels beter gehandhaafd worden in De Kuip. Feyenoord-supporters namen het zondag tegen FC Twente (1-1) niet altijd even nauw met het schreeuw- en zangverbod.

Feyenoord reageert op kritiek Rutte en zet meer stewards in

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Rutte ergerde zich afgelopen weekend aan de voetbalsupporters die zich niet aan het coronaprotocol van de KNVB hielden. "Dit moet je gewoon niet doen. Het is heel dom, want zo krijgen we het virus niet onder controle. Gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen", zei hij tegen RTL.

"Feyenoord snapt de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie", reageert Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon tegenover De Telegraaf op de harde woorden van Rutte. Op veel plekken in het stadion ging het volgens Feyenoord wél goed. "Ook de supporters hebben immers het beste voor met de club en willen corona bestrijden. Maar er is inderdaad meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boe-geroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de 1,5 meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe."

Er waren zondag in De Kuip bijna vierhonderd stewards om de mensen te begeleiden en de regels te handhaven. "Dat is een ongekende inzet van mensen. Het zijn aantallen die de club normaal gesproken alleen doet bij wedstrijden dat het stadion tot werkelijk de allerlaatste stoel is uitverkocht", aldus de woordvoerder. "Alle reeds genomen maatregelen plus deze extra inzet moeten zorgen dat het komende zondag tegen ADO goed gaat, maar de club blijft echt afhankelijk van het gedrag van de bezoekers."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd