Van Bronckhorst lovend over 'echte spits' Zahavi

22 september 2020 – Met Eran Zahavi heeft PSV er volgens Giovanni van Bronckhorst een 'echte spits' en 'prima voetballer' bij. De PSV-aankoop werkte samen met de trainer bij Guangzhou R&F, de club waarvan de Eindhovenaren de spits overnamen. Van Bronckhorst is lovend over Zahavi en had hem graag bij zijn club gehouden.

Van Bronckhorst lovend over 'echte spits' Zahavi

"Maar op een zeker moment heeft hij bij mij veel informatie ingewonnen over de Eredivisie, het voetbal in het algemeen in Nederland en over PSV", vertelt Van Bronckhorst aan De Telegraaf. "Bij R&F hier had hij een absolute meerwaarde. Hij is een echte spits, weet waar de ruimtes liggen, scoort makkelijk en is een prima voetballer."

Van Bronckhorst geeft aan dat zijn spits al in de zomer open kaart speelde met hem en eerlijk vertelde dat hij de stap naar Europa graag wilde maken. De coronaregels in China, aangepaste competitie en de interlands die hij buiten China moest afwerken, maakte het voor de spits lastig om een normaal seizoen te draaien. Ook liep zijn contract bij Guangzhou R&F af. De club van Van Bronckhorst zelf is - sinds de zomer dus zonder Zahavi - goed bezig in de Chinese Super League. Guangzhou R&F won maandagavond met 1-0 van Dalian Pro, de club van Rafael Benítez. Daarmee nadert de club de top vier, een plek die recht zou geven op deelname aan de kampioenspoule. 

Cruijff ook lovend
Ook Jordi Cruijff was lovend over de kersverse PSV-aanwinst, tegenover De Telegraaf. "Ik snap wel dat mensen denken: hij heeft veel gescoord, in Israël en China", stelt Cruijff. "Maar in China zijn veel duurdere spelers gehaald die dat niét deden. Qua cijfers was Zahavi de beste spits in China van de afgelopen vier jaar. En vergeet niet dat hij voor Maccabi ook in Europees verband aan de lopende band doel trof en eveneens trefzeker was voor de nationale ploeg. Hij heeft het gewoon in zich en is een goede versterking, van wie ik denk dat hij in Nederland ook de nodige doelpunten achter zijn naam zal krijgen."

PSV

gerelateerd