Hoek over blunderende Mvogo: "Nog te vroeg voor conclusies"

22 september 2020 – PSV-keeper Yvon Mvogo gaat momenteel veel over de tong in Nederland. De doelman ging in de eerste twee duels van de Eredivisie zeer pijnlijk in de fout. Volgens Frank Hoek zegt het echter nog niet alles over zijn kwaliteiten als doelverdediger. "Het is nog te vroeg om hier conclusies aan te verbinden."

Hoek over blunderende Mvogo: "Nog te vroeg voor conclusies"

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Iedereen heeft er een mening over, wat inherent is aan topsport. Maar eigenlijk moet je kijken na een wedstrijd of tien. PSV heeft nu een keeper die op achterstand staat, maar hoe pakt men dat op?", vraagt voormalig keeperstrainer Hoek zich hardop af. Volgens hem is het belangrijk dat Mvogo veel steun krijgt van zijn eigen trainers.

Ook Andre Onana begon bij Jong Ajax voetballend soms ongelukkig en bovendien zijn niet alle keepers geboren meevoetballers, weet Hoek. "Het opbouwen om het opbouwen, dat zie je nu overal te veel. Het lijkt haast wel een prestigeproject van trainers. Als Manuel Neuer of Marc-André ter Stegen in zijn eigen zestien meter mensen aanspeelt, gaat het vaak nog wel goed. Maar niet iedereen is een Neuer."

Rust onder de lat
Volgens het Eindhovens Dagblad is er vooral rust gewenst onder de lat van PSV, dat deze zomer al zeven (!) doelmannen zag vertrekken. Jeroen Zoet (La Spezia), Luuk Koopmans (ADO Den Haag), Robbin Ruiter (Willem II), Youri Roulaux (Roda JC), Yanick van Osch (Fortuna Sittard), Hidde Jurjus (KFC Uerdingen 05) én Mike van de Meulenhof (nog clubloos) trokken de deur achter zich dicht.

Lees ook'PSV heeft beet bij talentvolle doelman Müller (20)'

'Het was een van dé items in de afgelopen maanden bij PSV. Trainer Roger Schmidt wilde en kreeg met Yvon Mvogo (26) een meevoetballende keeper', schrijft het ED. 'Nieuweling Mvogo is wel erg ongelukkig gestart, maar het vertrouwen in de Zwitser binnen de technische staf en spelersgroep blijft onverminderd groot. Twee bizar slechte acties maken van hem nog geen prulkeeper, vindt trainer Roger Schmidt. De coach is heilig overtuigd van de meerwaarde van Mvogo in balbezit.' Daar komt Vincent Müller dus nog bij in de komende tijd.

PSV

gerelateerd