Spoorboekje: special over Bielsa en actie in de League Cup

23 september 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 23 september.

Specials

Bielsa in de Premier League: het verhaal van een geniale gek

Dat er geen prijzen nodig zijn om een mythische status te bereiken, bewijst Marcelo Bielsa. De Argentijnse trainer (65) is de dirigent van het Leeds United dat na zestien jaar is teruggekeerd naar de Premier League. De eerste twee duels van de coach met Leeds in de topcompetitie eindigden in 4-3, waardoor zijn komst vooralsnog allerminst teleurstelt. Het verhaal van een maniakale voetbalgek die uniek is in zijn soort.

Wedstrijden

Leicester City - Arsenal (20.45 uur)

De nummer één versus de nummer twee van Engeland. Met twee zeges is Arsenal uitstekend begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. Dat is weleens anders geweest bij The Gunners, waar het relatief rustig is. Vorig seizoen won de ploeg de FA Cup, als het hoge ogen wil gooien in het minder belangrijke broertje van die competitie, moet het afrekenen met Leicester City. Ook zij begonnen uitstekend aan de Engelse competitie, met een absolute hoofdrol voor Jamie Vardy. Kan Arsenal hem uitschakelen?

Chelsea – Barnsley (20.45 uur)

Hakim Ziyech moet de eerste weken toekijken bij Chelsea. De middenvelder annex aanvaller zag zijn ploeggenoten winnen van Brighton & Hove Albion, verliezen van Liverpool. Tegen Barnsley is er maar één ding dat moet gebeuren: de volgende ronde van de League Cup halen. Speelminuten zitten er voor Ziyech, ondanks dat hij wel steeds fitter worden, echter niet in.

AA Gent – Dinamo Kiev (21.00 uur)

Door de uitschakeling in Oekraïne staat niet AZ, maar Dinamo Kiev tegenover AA Gent in België. De play-offs van de Champions League worden anders dan de eerdere voorrondes gespeeld over twee duels, waardoor de schade die een van beide ploegen oploopt, nog goedgemaakt kan worden in de return. Een wedstrijd waarin Arne Slot met zijn ploeg ook geen slecht figuur had geslagen...

Voetbal op tv

21:00 uur: KAA Gent - Dinamo Kiev, SBS 6, liveverslag van het Champions League-duel

21:00 uur: Molde FK - Ferencváros, Ziggo Sport Voetbal, liveverslag van het Champions League-duel

21:00 uur: Olympiakos Piraeus - AC Omonia, Ziggo Sport, liveverslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen