John de Jong looft karakter van 'voorbeeldprof' Lammers

22 september 2020 – John de Jong looft de houding van Sam Lammers tijdens de onderhandelingen rond zijn vertrek naar Atalanta Bergamo. De technisch directeur van PSV geeft aan dat Lammers zich ondanks de pittige onderhandelingen als een voorbeeldig prof heeft gedragen. De spits is op zijn beurt PSV dankbaar voor de kansen die de Eindhovenaren hem hebben geboden.

John de Jong looft karakter van 'voorbeeldprof' Lammers

Dinsdagochtend werd de transfer van de spits door de nieuwe club van Lammers wereldkundig gemaakt. "Wij wilden heel graag met Sam verder, maar hij heeft toch een andere keuze gemaakt", is de eerste reactie van de technisch directeur op het clubkanaal van PSV. "Dat vinden we erg jammer, maar we wensen hem het beste."

In het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg PSV van Lammers te horen dat hij een nieuwe uitdaging aan wilde gaan. Voor zowel de spits als voor zijn club volgden rumoerige weken. "We hebben stevige onderhandelingen gevoerd, maar altijd met respect voor elkaar", reageert De Jong. "Als partijen moeilijk op één lijn komen of van mening verschillen, heeft dat niet zelden invloed op de werkhouding. Sam heeft zijn hoofd geen moment op hol laten brengen en dat tekent zijn karakter en houding. Daarom hebben we ook niet getwijfeld of we hem tegen Groningen wel moesten opstellen." Tegen FC Emmen was Lammers er niet meer bij. De Tilburger was toen al in Bergamo om zijn transfer af te ronden.

Dankbaar
Lammers voetbalde sinds zijn dertiende voor de Eindhovenaren. Hij speelde in totaal 29 wedstrijden voor PSV, waarin hij zes keer trefzeker was. "Het was een moeilijke beslissing om PSV te verlaten", is de reactie van Lammers. "Ik heb hier bijna tien jaar gespeeld en ben vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Uiteindelijk kies ik nu voor het spelen in een topcompetitie, omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Graag wil ik PSV bedanken voor de kansen die ik heb gekregen."

PSV

gerelateerd