Leipzig betaalt 20 miljoen voor Groningen-flop Sørloth

22 september 2020, 15:51   Bijgewerkt: 22 september 2020, 15:56

RB Leipzig heeft de komst van Alexander Sørloth (24) dinsdagmiddag afgerond. De bij FC Groningen mislukte spits kroonde zich afgelopen seizoen tot de absolute topscorer van de Turkse competitie en verdient op die manier een overgang naar de Bundesliga. Hij levert Crystal Palace – dat nog altijd eigenaar van hem was - liefst twintig miljoen euro op.

Sørloth kan worden gezien als de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Timo Werner. Via FC Midtjylland klom hij na zijn periode in Nederland op naar Crystal Palace, KAA Gent en Trabzonspor, waar hij dus veel indruk maakte. De Turkse club zal ook voor een deel profiteren van de enorme transfersom, aangezien ze hem officieel nog een seizoen hadden gehuurd. Hoe de twintig miljoen exact wordt verdeeld tussen de beide clubs, is niet bekend.

De 22-voudig international van Noorwegen speelde in het seizoen 2016/17 voor FC Groningen, maar maakte in de Eredivisie weinig indruk, waarna hij weer werd verkocht door de noorderlingen. De spits tekent een meerjarig contract bij de ploeg van Julian Nagelsmann.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen