Telstar pakt in extremis de volle buit bij Excelsior

22 september 2020, 21:07

Excelsior heeft dinsdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op eigen veld. De Rotterdammers kwam in de tweede helft op voorsprong tegen Telstar, maar verloren uiteindelijk met 1-2. De beslissende goal viel in de laatste minuut van de blessuretijd.

In de eerste helft waren er weinig kansen waar te nemen en eigenlijk kwam de wedstrijd pas in de tweede helft echt los. Dat gebeurde al snel, want Joël Zwarts had het vizier al na 25 seconden na rust op scherp staan. Hij schoot in de korte hoek raak na een prima actie. Niet veel later kwam Telstar alweer langszij via Sven van Doorm, die geheel vrijstaand raak kon vuren.

Beide ploegen zochten vervolgens naar de overwinning, maar het leek op een gelijkspel uit te draaien. Dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht geweest, maar de remise kwam er niet. Telstar-invaller Yoël Liesdek stormde in de 95ste minuut de zestien van Excelsior binnen en schoof raak in de lange hoek: 1-2.

Telstar staat na vier duels op zeven punten en bezet de vijfde plaats, terwijl Excelsior achtste staat met zes punten.