Lazovic wil eindelijk laten zien wat hij kan

7 juli 2006, 17:15

Drie jaar na zijn komst naar Nederland lijkt Danko Lazovic eindelijk zijn plekje te hebben gevonden. De spits werd medio 2003 met veel tamtam binnengehaald bij Feyenoord, maar vocht sindsdien tegen het enorme verwachtingspatroon. Bij Vitesse krijgt hij een nieuwe kans en de Serviër is vastbesloten om het vertrouwen van de Arnhemse clubleiding waar te maken. "Ik ben blij hier te zijn. Écht heel blij", zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl

In de zomer van 2003 kwam Lazovic naar Nederland als het Rotterdamse antwoord op Mateja Kezman, maar bij Feyenoord wist hij niet te overtuigen. Hij zat hij vooral op de bank en na twee seizoenen wist hij genoeg. Om spelritme op te doen liet hij zich verhuren aan Bayer Leverkusen, maar dat avontuur liep uit op een teleurstelling. "De sfeer daar was niet goed. De mensen praten alleen maar Duits en de spelers zijn na de training direct allemaal weg. Niemand blijft even praten,", beschrijft Lazovic zijn moeizame periode in Leverkusen.

Vooral dat laatste lijkt tekenend voor de persoonlijk van de spits. Lazovic is eerzuchtig, hij wil koste wat kost slagen. Het woord 'mislukken' komt niet in zijn woordenboek voor. Het doet hem dan ook pijn dat hij bij Feyenoord, de club die hij in zijn hart gesloten had, niet heeft kunnen overtuigen. "Natuurlijk ben ik daar verdrietig over", vertelt hij. "De supporters waren geweldig, het zijn de beste fans van Nederland. Ik was voor de supporters graag bij Feyenoord gebleven, maar dat ging niet."

In Arnhem hoopt Lazovic iets te vinden wat hij de afgelopen drie jaar gemist heeft: vertrouwen. "Voor een spits is vertrouwen ontzettend belangrijk. Misschien draait alles wel om vertrouwen. Als je een spits alleen kort laat invallen of na één of twee wedstrijd weer op de bank zet, gaat het verkeerd. Dan gaat een aanvaller nadenken, of juist forceren. Ik heb het echt nodig om een keer het volledige vertrouwen van een trainer te voelen."

Vitesse lijkt voor Lazovic de ideale club. Niet alleen heeft hij een trainer (Aad de Mos) die in hem gelooft, maar bovendien heeft men in Arnhem ervaring met Servische spelers. "Grozdic, Perovic, Jevric, Gluscevic, Stefanovic, Rankovic", lepelt Lazovic moeiteloos op. "En Dejan Curovic, natuurlijk. Hij was hier heel populair. Het is voor mij heel prettig om te weten dat al deze spelers hier een mooie periode gehad hebben. Dat geeft toch aan dat de club goed om weet te gaan met spelers van Servische afkomst", zegt Lazovic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen