Advocaat gunt De Boer de stap: "Frank past prima in het profiel"

23 september 2020, 21:54

Dick Advocaat kan wel begrijpen dat de KNVB heeft gekozen voor Frank de Boer als nieuwe bondscoach. De trainer van Feyenoord, die zelf drie keer bondscoach was, gunt het zijn collega en vindt het gezien de huidige tijd een logische keuze van de bond.

Als geen ander weet Advocaat hoe mooi het bondscoachschap is. "Een heel mooie en eervolle baan", zegt de ervaren trainer tegen Voetbal International. "En als ik het goed heb gevolgd, heeft de spelersgroep aangedrongen op een jonge bondscoach en dan past Frank prima in het profiel." Advocaat gunt het zijn collega dan ook. "Omdat ik vind dat hij het in Nederland bij Ajax uitstekend heeft gedaan. En dat was toen niet zo gemakkelijk als het lijkt. Waarom het in het buitenland is misgegaan, weet ik niet, dat zul je hem zelf moeten vragen. Maar kijkend naar de huidige situatie en de spelersgroep, denk ik dat de KNVB wel kan aankomen met Frank de Boer."

Advocaat had eerder de voorkeur voor een meer ervaren coach als Louis van Gaal of Henk ten Cate. "Maar ik bepaal niks, dat is aan de KNVB. Die kiezen voor deze lijn en dan passen daar ook weer andere namen bij. Ik heb alle vertrouwen in De Boer en wens hem succes, want ik weet uit eigen ervaring dat hij dat wel nodig zal hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen