Manchester City ontsnapt, royale zege Liverpool en goal El Ghazi

24 september 2020 – Manchester City heeft met pijn en moeite de volgende ronde van de League Cup gehaald. Het B-team van Pep Guardiola ontsnapte donderdagavond door een treffer van Phil Foden aan een verlenging tegen het vorig seizoen gedegradeerde AFC Bournemouth (2-1). Liverpool had een eenvoudige avond bij Lincoln City, terwijl Anwar El Ghazi een goal maakte namens het winnende Aston Villa.

Manchester City ontsnapt, royale zege Liverpool en goal El Ghazi

Met diverse onbekende krachten in het elftal, Zack Steffen, Taylor Harwood-Bellis, Thomas Doyle en Adrian Benabe, nam Guardiola behoorlijk wat risico tegen Bournemouth, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Liam Delap, ook een jeugdspeler die de kans kreeg in de basis van de Catalaanse coach, maakte na ruim een kwartier op aangeven van Foden het openingsdoelpunt.

De bezoekers kwamen niet snel daarna echter op gelijke hoogte in Manchester, waar Guardiola om die reden Benjamin Mendy, Raheem Sterling en Kevin De Bruyne in de ploeg bracht om de winnende goal te maken. Nathan Aké bleef zodoende negentig minuten op de bank tegen zijn oude ploeg, maar zag vanaf daar hoe Foden uit een fraaie combinatie een vroege knock-out van The Citizens voorkwam.

Lincoln City – Liverpool 2-7
Ondanks dat manager Jürgen Klopp vrijwel een elftal reservespelers én Virgil van Dijk van stal haalde, had het een uiterst simpele avond op bezoek bij League One-club, met Nederlander Lewius Montsma in de basis. Een heerlijke vrije trap van Xherdan Shaqiri vloog binnen tien minuten tegen de touwen, terwijl Takumi Minamino een fout in de opbouw van Lincoln niet veel later even zo fraai afstrafte (0-2). Nog voor de thee maakte Curtis Jones – eveneens knap – nog twee doelpunten, waarna het duel was gespeeld. De score liep in het tweede bedrijf, zonder de gewisselde Van Dijk overigens, nog flink op: Montsma kwam namens de thuisploeg ook nog op papier.

Overige uitslag:
Bristol City – Aston Villa 0-3 (goal Anwar El Ghazi)

Eredivisie

gerelateerd