Bayern op tandvlees langs Sevilla en wint ook Super Cup

24 september 2020, 23:34

Bayern München heeft de volgende hoofdprijs aan haar arsenaal toegevoegd. Der Rekordmeister rekende donderdagavond in aardig gevuld stadion Budapest af met Sevilla, al ging het niet eenvoudig. Mede dankzij uitblinker Manuel Neuer had het aan een treffer van invaller Javi Martínez genoeg voor de zege na verlenging (1-2) en pakt het opnieuw een trofee.

Met de Champions League op zak en de 8-0 zege op Schalke 04 afgelopen weekend ging Sevilla ongetwijfeld met een beetje angst het duel om de Super Cup in. Met name bij Ivan Rakitic, die recent bij de 8-2 nederlaag van FC Barcelona ook aanwezig was en nu zijn rentree maakte bij de Spaanse Europa League-winnaar. In de beginfase liep de middenvelder vooral van het kastje naar de muur, zonder dat het effectief was in de laatste fase.

Dus toen Rakitic mede na goed voorbereidend werk van basisspeler Luuk de Jong een strafschop versierde die no look werd binnengeschoten door Lucas Ocampos – die namens Sevilla nog nooit miste vanaf elf meter -, was het duel opeens een stuk interessanter dan in de beginfase leek. Bayern had namelijk het overwicht, maar Sevilla opende tegen de verwachting én verhouding in de score.

Dus deed Bayern München er nóg een schepje bovenop. Eerst miste Thomas Müller nog de kans op de gelijkmaker, maar na ruim een half uur maakte Leon Goretzka uit een heerlijke aanval alsnog gelijk. De pass van Robert Lewandowski was anders dan tegen Schalke 04 weliswaar niet achter het standbeen van de pool, maar wel bijzonder fraai en perfect op maat (1-1).

Sevilla overleefde de storm en kreeg vlak voor tijd dé kans op een sensatie: Youssef En-Nesyri, die de Jong na een uurtje was komen vervangen, werd de diepte ingestuurd en kwam oog-in-oog met Neuer, maar opnieuw toonde de sluitpost zich een van de beste keepers ter wereld. Hij sleepte Bayern de verlenging in en ook daarin hield hij – met behulp van de paal – zijn ploeg op de been. 

Bayern blijkt dus in werkelijke alle facetten een absolute topploeg, misschien wel de beste van Europa. Van voorhoede, keeper tot ook de invallers. Hansi Flick bracht Corentin Tolisso, Alphonso Davies én Martínez, die in 2013 in extra tijd ook scoorde in de Super Cup. Dat kunstje herhaalde hij donderdagavond met een fraaie kopbal, na een afgeslagen corner, waarmee hij zijn elftal de zege en volgende hoofdprijs bezorgde. De eerstvolgende te pakken prijs voor Bayern München: de Duitse Super Cup. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen