Feyenoord City besproken: "Nog vijftig miljoen te gaan"

25 september 2020, 08:36

Er is donderdagavond tijdens de Rotterdamse gemeenteraad uitgebreid gesproken over de plannen die er liggen omtrent Feyenoord City. Vorige week werd al bekend dat de club een volgende fase ingaat wat betreft de planvorming, met de afronding van het ontwerp voor het nieuwe seizoen. Bij de gemeenteraad werd er vooral ingegaan op de financiering van het stadion.

Er is pas sprake van groen licht voor de plannen als er op drie vlakken akkoord is gegeven: de financiering moet rond zijn, de bouwkosten moeten vast staan en de businesscase moet snaarstrak in elkaar zitten. De financiering was donderdag vooral onderwerp van gesprek, weet RTV Rijnmond. Van de stichtingskosten van 444 miljoen euro heeft Feyenoord op dit moment aan 218 vreemd vermogen bij de bank binnen. Er liggen nog wat garanties vast. "In totaal staan we dus op circa 390 van de 444 miljoen," zei financieel directeur Carl Berg van Stadion Feijenoord. "We hebben nog grofweg vijftig miljoen te gaan. En wat betreft de intenties hebben we nog geen signalen dat corona aanleiding is om die intentie te heroverwegen."

Financieel directeur Pieter Smorenburg sprak zich ook uit. "Ik kan geen garantie geven dat het lukt, wij kunnen dus nog geen definitief 'ja' zeggen," sprak hij. "Maar wij hebben er voldoende vertrouwen in om de komende twaalf maanden er alles aan te doen." Feyenoord gaat ook een blik werpen op de businesscase. "Er ligt nu een plaatje waar 25 miljoen uit komt. Maar het is ook onze plicht om te kijken of Covid-19 permanente effecten heeft," zei Smorenburg. "En of we dus meer nodig hebben. Is dat een twijfel? Ik vind dat de realiteit waar we mee te maken hebben. Het risicoprofiel van de businesscase is toegenomen en dus gaan wij echt kijken of het nog wat hoger kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen