Willem II kijkt naar UEFA: "Gemeente maakte juiste afweging"

25 september 2020, 15:20

Willem II verloor donderdag met 0-4 van Rangers FC, maar na afloop ging het nauwelijks over de wedstrijd. Onderwerp van gesprek was namelijk vooral de fans die de wedstrijd bekeken in de binnenstad en daarbij de coronaregels aan hun laars lapten. De gemeente Tilburg verleende eerder deze week een vergunning voor het supportersplein. Directeur Martin van Geel reageert op de clubwebsite.

"Wij vinden dat de gemeente de juiste afweging heeft gemaakt om onze supporters op één plek samen te laten komen en te faciliteren", zegt Van Geel. "Daarmee wordt voorkomen dat Willem II-supporters zich ongecontroleerd door de binnenstad en daarbuiten gaan begeven. Want dat al onze supporters na 15 jaar weer een Europese thuiswedstrijd voor de buis zouden gaan bekijken, is een utopie. Zo'n wedstrijd willen ze samen beleven en dat vinden wij heel logisch. Daarentegen betreuren wij dat op het plein de corona-richtlijnen niet opgevolgd zijn. Ieder individu moet zijn of haar verantwoordelijkheid daarin nemen."

Door de regels van de UEFA mochten er geen fans aanwezig zijn bij de wedstrijd. "Bij onze eerste competitiewedstrijd (afgelopen zondag, red.) waren bijna 4000 supporters aanwezig. Dat is uitstekend verlopen, mede doordat we weten welke personen in ons stadion aanwezig zijn en daar dus controle over hebben. Het veilig, verantwoord en gelijkmatig voller krijgen van voetbalstadions is in onze ogen de beste oplossing voor het voorkomen van dergelijke escalaties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen