SC Heerenveen
0 – 1
PSV

Zeer slecht nieuws voor PSV: Romero rest van het seizoen 'out'

25 september 2020 – PSV-aanvaller Maximiliano Romero (21) heeft vrijdagmiddag bijzonder slecht nieuws te verwerken gekregen. De spits viel donderdagavond al vroeg uit met een knieblessure tegen NS Mura en komt de rest van dit seizoen niet meer in actie. De Argentijn moet een operatie ondergaan en ligt vervolgens maanden uit de roulatie om te revalideren.

Zeer slecht nieuws voor PSV: Romero rest van het seizoen 'out'

Dat heeft PSV bekend gemaakt op de clubsite. 'Nader onderzoek heeft uitgewezen dat Maxi Romero gisteren in Slovenië een zware knieblessure heeft opgelopen. De Argentijnse aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie', schrijven de Eindhovenaren in het korte statement. Romero, een van de duurste aanwinsten uit de clubhistorie van de Eindhovenaren, stond donderdag in de voorronde van de Europa League voor het eerst in de basis bij een officiële wedstrijd van PSV 1. 

De Argentijn heeft sowieso bizar veel blessurepech in dienst van de Eindhovenaren. Nog voor hij zijn debuut kon maken, liep hij een knieblessure op tijdens een training. Tijdens een interlandperiode voor hij zijn debuut alsnog leek te gaan maken, liep hij een nieuwe kwetsuur op en viel een paar maanden later weer voor langere tijd uit. Om speelritme op te doen, werd hij zodoende verhuurd aan zijn oude club Vélez Sarsfield.

Bij de terugkeer bij PSV maakte Romero een aardige indruk, ondanks wat kleine pijntjes in de voorbereiding. Tegen NS Mura kreeg hij na zijn heldenrol tegen FC Emmen voor het eerst sinds zijn komst in 2018 een basisplaats in het het eerste van PSV, maar ging al na tien minuten geblesseerd naar de kant. Hoewel hij het nog wel probeerde om verder te voetballen, moest hij toch naar de kant. Die knieblessure kost hem dus de rest van dit nog jonge seizoen.

PSV

gerelateerd