United ontsnapt na knotsgek einde aan puntenverlies

26 september 2020, 15:39   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 22:59

Manchester United heeft zaterdag na een bizarre slotfase drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk, prijkte er 2-2 op het scorebord. Na overleg met de VAR kreeg de Engelse grootmacht echter nog een strafschop, die tegen de touwen werd gewerkt door Bruno Fernandes: 2-3.

Donny van de Beek startte zaterdag weer niet bij United. Hij maakte vorige week tegen Crystal Palace (1-3) als invaller zijn competitiedebuut en had toen weinig tijd nodig om zijn eerste doelpunt in de Premier League te maken. Zijn nieuwe team kon hij echter niet voor een nederlaag behoeden. Ondanks zijn bijdrage in de openingswedstrijd nam Van de Beek zaterdag wederom op de bank plaats bij United. Ole Gunnar Solskjaer koos voor Nemanja Matic, Paul Pogba en Fernandes als middenvelders.

Na een sterk begin van Brighton & Hove Albion leek Manchester United tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Een doelpunt van Marcus Rashford werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant raakte de thuisploeg via Adam Webster en Leandro Trossard liefst drie keer het houtwerk alvorens het een strafschop kreeg na een overtreding van Fernandes op Tariq Lamptey. Met een Panenka-penalty opende Neal Maupay de score.

Lang kon Brighton niet van de voorsprong genieten, want kort daarna kwam Manchester United op gelijke hoogte na een eigen goal van Lewis Dunk. Uit een vrije trap van Fernandes legde Matic de bal terug op Harry Maguire, die via Dunk de bal binnen de lijnen werkte. Vroeg in de tweede helft dacht Brighton weer vanaf elf meter te mogen aanleggen na overtreding van Pogba op Aaron Connolly, maar na inmenging van de VAR werd de beslissing teruggedraaid.

De video-arbiter moest even later weer ingrijpen nadat Rashford scoorde. Weer werd een doelpunt van de Engelsman afgekeurd. Even later schoot Rashford na een fraaie actie voor de derde keer raak en ditmaal stak de VAR er geen stokje voor. Met hangen en wurgen hield Manchester United tot blessuretijd de voorsprong vast, ondanks dat Brighton nog tweemaal het aluminium raakte.

Vlak voor tijd werd Van de Beek nog binnen de lijnen gebracht door Solskjaer. Hij zag hoe Solly March in blessuretijd bij de tweede paal de verdiende 2-2 achter David De Gea tikte. Manchester United pompte de bal daarna nog eenmaal naar voren en kreeg via Van de Beek een hoekschop. Die belandde op het hoofd van Maguire. Hij kopte over, waarna het laatste fluitsignaal klonk. De VAR greep echter in, want de bal bleek de hand van Maupay te hebben geraakt. De strafschop die volgde werd door Fernandes raak geschoten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen