Dortmund verliest van Augsburg, Leverkusen gelijk

26 september 2020, 17:27   Bijgewerkt: 26 september 2020, 19:42

Borussia Dortmund is al in de tweede speelronde tegen puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. De titelkandidaat zegevierde vorige week nog wel, maar kon het zaterdag niet bolwerken tegen het sterke FC Augsburg. Die ploeg staat na twee duels heel knap op zes punten. Ondertussen speelde Bayer Leverkusen met 1-1 gelijk tegen RB Leipzig.

FC Augsburg  - Borussia Dortmund 2-0

Met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw als basisklant heeft FC Augsburg het prima gedaan tegen Borussia Dortmund. De formatie uit Zuid-Duitsland won zaterdag met 2-0 en beleefde zodoende een wereldstart van het seizoen, aangezien er in de eerste speelronde ook al werd gewonnen. Felix Udoukhai was de man die kort voor rust voor de 1-0 zorgde en na de pauze was het voor Augsburg prijs via Daniel Caligiuri. Hij won een duel van Thomas Meunier en maakte er op knappe wijze 2-0 van. Die klap kwam Dortmund niet meer te boven. Ook de invallers Marco Reus en Julian Brandt konden het tij niet meer keren. En dat terwijl de bezoekers wel zeventig procent balbezit noteerden. Dortmund won nog wel in de eerste speelronde, maar heeft dus al vroeg averij opgelopen in de titelstrijd.

Bayer Leverkusen - RB Leipzig 1-1

Wie ook averij heeft opgelopen, is RB Leipzig. De ploeg van Julian Nagelsmann begon vorige week met een gemakkelijke zege goed aan het seizoen, maar slaagde er zaterdag niet in om te winnen bij Bayer Leverkusen. De ploeg van Peter Bosz kent een lastige seizoensstart en speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen VfL Wolfsburg. Vandaag is er wederom een punt gepakt, al was de start van de wedstrijd tegen Leipzig nog wel lastig te noemen. Emil Forsberg schoot na een kwartier namelijk knap raak voor de bezoekers, maar genoeg was dat niet voor Leipzig. Dat kwam doordat Kerem Demirbay zes minuten later alweer de gelijkmaker scoorde. Hij deed dat net als Forsberg op mooie wijze. Bij Leipzig maakte nieuweling Alexander Sørloth zijn debuut in de slotfase als vervanger van Yussuf Poulsen. Overigens stond Daley Sinkgraven in de basis bij Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach - Union Berlin 1-1

Zowel Borussia Mönchengladbach als Union Berlin was nog puntloos na de eerste speelronde en dus moesten er vanavond zaken gedaan worden door de subtopper en de middenmoter van vorig seizoen. Marcus Thuram hielp de thuisploeg na de pauze aan de leiding. Lange tijd leek die goal de enige van de wedstrijd te zijn, maar door een doelpunt van Keven Schlotterbeck tien minuten voor tijd namen de hoofdstedelingen toch een punt mee naar Berlijn.

Overige uitslagen:

Mainz 05 - Stuttgart 1-4

Arminia Bielefeld - 1. FC Köln 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen