ErediVisie: Pover Schmidt Voetbal, zorgen Sparta en Toornstra

28 september 2020, 12:06   Bijgewerkt: 28 september 2020, 15:30

In de derde speelronde van de Eredivisie moesten de topclubs voor het eerst kleur bekennen. Ajax en Feyenoord wonnen hun wedstrijden, terwijl PSV en AZ dat niet deden. Met name de remise van PSV in Almelo deed stof opwaaien, vooral vanwege de keuzes van Roger Schmidt. Verder viel dit weekend ook Sparta en Mohamed Rayhi op en speelde de VAR weer een hoofdrol. Alles komt weer voorbij in onze rubriek ErediVisie.

Pover Schmidt Voetbal

Zullen wij laten scoren: SP AR TA

Geen punt en zelfs geen doelpunt kon Sparta Rotterdam tot dusver bijschrijven dit Eredivisie-seizoen. En ook in alle rijtjes gaat het mis voor de ploeg van Henk Fraser: zo verdubbelen de nederlagen zich vooralsnog dit seizoen elke week (0-1, 2-0, 4-0). Als die trend zich doorzet, wacht een 0-8 nederlaag komende week tegen AZ, waarbij de Kasteelheren met nog slechts negen spelers op het veld zou staan. Tegen Ajax kreeg de tegenstander rood, tegen Vitesse pakte Michaél Heylen tweemaal geel en tegen PEC Zwolle ging Mica Pinto met direct rood van het veld: een volgende stap is tweemaal rood. Zetten deze cijfers zich door of komt er snel beterschap voor de Rotterdammers? Wellicht aardig om de Sparta marsch enigszins aan te passen: 'Zullen wij laten scoren, SP AR TA'.

Wens Toornstra

Gaat te VAR

Dat de VAR al vaak voor ergernis heeft gezorgd is duidelijk, maar dit weekend maakten de videoscheidsrechters het wel heel bont. De handsballen bij PSV en Feyenoord zorgden voor ergernis en dan hebben we het over het afgekeurde doelpunt van FC Twente nog niet gehad. Als het vijf minuten duurt voordat er een beslissing gemaakt is, terwijl het blote oog én de camera's aangeven dat het een geldig doelpunt is, gaat deze assistentie te ver. Het zorgde voor veel frustratie bij spelers, trainers én toeschouwers en dat moet niet de bedoeling zijn. FC Groningen-trainer Danny Buijs zei het treffend: "Als we vier, vijf minuten in het stadion moeten gaan wachten en als dan ook nog achteraf blijkt, dat misschien wel de verkeerde keuze is gemaakt, is dat wel een beetje lachwekkend." Waarvan akte, Danny.

Rayhi blinkt uit buiten de lijnen

En dan nog even dit...

Erik geen Vraag

Heracles on fire

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen