Willem II vergeet te winnen van Emmen na goede start

27 september 2020, 19:02   Bijgewerkt: 30 september 2020, 10:08

Willem II heeft in het uitduel bij FC Emmen punten gemorst. In een daverend begin wisten beide ploegen te scoren, maar in slotfase waarin de Tilburgers veel beter waren wisten zij toch niet aan het laatste eind te trekken. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

De opstellingen van beide ploegen zagen er iets anders uit dan vorige week, want FC Emmen begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Keziah Veendorp en Michael Chacon. Willem II gunde aanvoerder Jordens Peters rust. Willem II hoopte vandaag de kater van de Europese wedstrijd tegen Rangers FC (0-4 nederlaag) weg te spelen, terwijl Emmen in eigen huis hoopte op de eerste punten van dit seizoen.

Het was de thuisploeg die goed van start ging. Direct na de aftrap leken de intenties van de Tilburgers duidelijk. Nunnely wist een goede aanval van Willem II in de eerste minuut net niet om te zetten in een doelpunt. Vijf minuten later was het geheel tegen de verhouding in raak aan de overkant. Michael de Leeuw begon in de basis en wist in zijn eerste minuten van dit seizoen direct te scoren. Na een afgeslagen voorzet legde Sergio Peña de bal panklaar voor de inlopende De Leeuw, die de Emmenaren op voorsprong zet.

Erg lang kon FC Emmen niet genieten van de voorsprong, want acht minuten later was het uit met de pret. Na een prachtige steekbal van de Duitse middenvelder Görkem Saglam op Pavlidis bleek de spits niet zelfzuchtig en legde hij de bal opzij naar Mike Trésor. Die schoot de bal in het lege doel en scoorde zo zijn eerste Eredivisiegoal dit seizoen.

Direct na de aftrap was FC Emmen opnieuw gevaarlijk, maar de onfortuinlijke Marko Kolar schoot de bal na een voorzet van Glenn Bijl over de keeper en op de paal. Na een weergaloos eerste kwartier van beide ploegen namen zowel FC Emmen als Willem II gas terug. Een domper voor Willem II betekende het uitvallen van Ché Nunnely in de 26e minuut, hij werd vervangen door John Yeboah. Emmen dat over het algemeen beter was in de eerste helft kwam vlak voor rust nog bijna op voorsprong via een Willem II-speler. Derrick Köhn zat tussen een steekbal van Peña op Laursen en schoot de bal daarbij bijna in eigen doel.

Beide ploegen gingen met dezelfde spelers het veld op in de tweede helft. Direct na rust kwam Emmen-spits Marko Kolar in scoringspositie. Hij verscheen vrij voor het doel, maar miste de bal op een haar na met zijn hoofd. Nadat FC Emmen opnieuw goed begon, ging het in de 57e minuut mis. Glenn Bijl maakte hands en ontnam daarmee een directe scoringskans voor Vangelis Pavlidis: een directe rode kaart voor de rechtsback. In de nastoot van de vrije trap die hierop volgde wist Willem II bijna te scoren. Eerst was het Trésor die de bal van afstand op de keeper schoot en even later wist Görkem Saglam diens voorzet net niet van dichtbij in het doel te tikken. Een kwartier voor tijd kwam de grootste kans voor Willem II: invaller Mats Köhlert volleerde bijna raak na een goede voorzet van Dries Sadikki. Zijn schot spatte uiteen op de lat.

Voor FC Emmen restte niets anders dan de bus te parkeren en ervoor te zorgen dat Willem II geen kans kreeg. Willem II bleef proberen maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer en zo bleven zij steken op een gelijkspel. FC Emmen kan opgelucht ademhalen met een punt en kan zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen FC Twente volgende week.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5, Glenn Bijl 7, Miguel Araujo 6, Nick Bakker 6, Caner Cavlan 6,5, Hilal Ben Moussa 6, Simon Tibbling 6,5, Nikolai Laursen 6,5 (92. Anco Jansen ), Sergio Peña 7,5, Marko Kolar 5,5 (61. Deveysio Payne ), Michael de Leeuw 7 (76. Robbert de Vos)

Willem II: Robbin Ruiter 6, Derrick Köhn 6,5, Jop van den Avert 6, Sebastian Holmén 6, Miquel Nelom 6 (53. Mats Köhlert 6,5 ), Pol Llonch 6,5, Görkem Saglam 8, Dries Saddiki 6,5, Mike Trésor 7, Vangelis Pavlidis 6, Ché Nunnely 6 (26. John Yeboah 6)

Man of the Match: Görkem Sa?lam

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling