PSV voegt met Sangaré 'power en atletisch vermogen' toe

28 september 2020, 12:01

PSV heeft maandag zoals verwacht de transfer van Ibrahim Sangaré afgerond. De 22-jarige middenvelder wordt gekocht van het Franse Toulouse en moet het middenveld van de ploeg van Roger Schmidt van een impuls voorzien. Dat het vertrouwen in de middenvelder groot is, blijkt uit het feit dat er sprake is van een vijfjarig contract.

"Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld", vertelt technisch manager John de Jong op de clubwebsite. "Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde voor onze selectie." Hij stond al lang op de radar van PSV. "Sangaré is een speler met veel aansprekende kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompetitie. Zulke jongens kunnen op den duur interessant worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief. Nu ontstond -ook door de degradatie van Toulouse- het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt."

In Toulouse had de middenvelder nog een verbintenis voor twee jaar, maar hij wilde zelf graag de stap naar Nederland maken. "Ik was toe aan de volgende stap in mijn loopbaan", zegt de middenvelder zelf. "Het verhaal van PSV spreekt me enorm aan. Mijn gevoel zegt me dat dit voor nu de beste keuze is. Hier kan ik me ontwikkelen en spelen om de prijzen. Het voetbal dat ze hier willen spelen en de ambities passen bij mij." Als het papierwerk in orde is, kan Sangaré al snel zijn debuut gaan maken voor PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen