Aanstaande maatregelen zaaien weerstand en onbegrip

28 september 2020, 15:58

Naar verwachting maakt het kabinet maandagavond bekend dat er de komende weken geen publiek welkom is bij wedstrijden in het prof- en amateurvoetbal. Deze maatregel wordt genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland te beteugelen. Het voornemen om voorlopig voetbalfans uit stadions te weren, zaait weerstand en onbegrip in de voetbalwereld.

'Tientallen duels rimpelloos verlopen, het publiek gedraagt zich (op die ene procent na) keurig. En het belangrijkste: er is geen enkele besmettingsketen te herleiden geweest tot een stadionbezoek. Symboolpolitiek met potentieel rampzalige gevolgen', schrijft Voetbal International-journalist Reon Boeringa op Twitter.

Televisiepresentator en verslaggever Jack van Gelder noemt het 'gevolgpolitiek'. 'Eerder veel meer testen en mondkapjes-verplichting had veel problemen kunnen voorkomen. De burgerlijke ongehoorzaamheid is een groot probleem dat veel verder gaat dan het voetbal waar alles dit weekeinde probleemloos verliep', stuurt hij via hetzelfde platform de wereld in. 'Mondkapjes verplichten in de stadions', voegt hij daaraan toe.

Amateurvoetbal

Ook in het amateurvoetbal maakt men zich grote zorgen. Waarschijnlijk wordt er maandagavond ook aangekondigd dat sportkantines in het weekend vanaf 16.00 uur dicht moeten. "Iedereen ziet dat het de verkeerde kant op gaat met besmettingen. Maar als ieder weekeinde de kantine 's middags dicht moet, kunnen we het net zo goed helemaal sluiten. De grootste omzet draaien we juist aan het einde van de middag tussen 17 en 18 uur", stelt AFC-voorzitter Ad Westerhof tegenover het ANP.

Ook Katwijk-preses Mart Vergouwen is bezorgd. "Ik zie het somber in. De kantine draait al op halve kracht vanwege alle coronaregels. Als we straks eerder moeten sluiten, houden we een kwart over. Zolang er gevoetbald wordt, lopen onze kosten gewoon door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen