Liverpool neemt revanche op Arsenal en blijft foutloos

28 september 2020, 23:07

Liverpool heeft maandag ook de derde wedstrijd in de Premier League gewonnen door Arsenal met 3-1 te verslaan. De kampioen van Engeland leek even in de problemen te komen toen Alexandre Lacazette halverwege de eerste helft de bezoekers op voorsprong zette, maar stelde snel orde op zaken en boekte uiteindelijk een verdiende overwinning. Door de zege behoudt Liverpool de perfecte score.

Voor de tweede keer in een maand tijd stonden Liverpool en Arsenal maandagavond tegenover elkaar. De vorige ontmoeting, eind augustus, werd gewonnen door The Gunners. In de strijd om de Community Shield trok Arsenal na strafschoppen aan het langste eind. Het lukte de Londense club maandag niet opnieuw om Liverpool te verslaan, ondanks dat het na 25 minuten spelen een cadeautje kreeg van Andy Robertson.

Na een voorzet van Ainsley Maitland-Niles raakte de Liverpool-back de bal verkeerd, waardoor Lacazette de score kon openen. Ook de Fransman raakte de bal niet goed, maar Alisson Becker lag al op de grond en kon daardoor geen redding brengen. Het duurde niet lang alvorens Liverpool wat terugdeed. Iets meer dan twee minuten na de 0-1 maakte Sadio Mané de 1-1. Een schot van Mohamed Salah werd gekeerd door Bernd Leno, waarna de Senegalese aanvaller in de rebound raak schoot.

Liverpool, dat de wedstrijd controleerde, had na de gelijkmaker niet veel tijd nodig om zelfs op voorsprong te komen. Robertson, die bij de 0-1 in de fout was gegaan, scoorde na een voorzet van Trent Alexander-Arnold de 2-1. Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum op het veld, had daarna in principe weinig te vrezen van Arsenal. Toch kregen de bezoekers twee levensgrote kansen op de 2-2. Beide keer schoot Lacazette oog in oog met Becker de bal op de Braziliaanse doelman. Bij de eerste mogelijkheid bleek de Fransman buitenspel te hebben gestaan.

Vlak voor tijd besliste Liverpool de wedstrijd via debutant Diogo Jota, overgekomen van Wolverhampton Wanderers. Nadat hij twee kansen had gemist, schoot hij de 3-1 binnen. Liverpool staat door de zege op negen uit drie en heeft evenveel punten als Leicester City en Everton. Arsenal blijft met zes punten steken op plek vijf. Donderdag spelen de teams wéér tegen elkaar: dan in de achtste finale van de League Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen