Van Eijck baalt van besluit regering en is positief over resultaten

29 september 2020, 15:19

Casper van Eijck vindt het zeer jammer dat er de komende tijd geen publiek in het voetbalstadion mag zitten. De clubarts van Feyenoord is bezig aan een groot onderzoek, waarmee hij wil kijken hoe groot de besmettingskans op het coronavirus is in het voetbalstadion. Vooralsnog schat hij die op basis van de eerste data in als heel klein, waardoor hij het besluit van de regering om voorlopig fans weer te weren betreurt.

Dat doet hij op basis van de data die verzameld is in de wedstrijd tegen FC Twente. Slechts vijf fans aanwezig bij dat duel hebben sindsdien positief getest op het coronavirus. "Die personen worden nu onderzocht of ze alle vijf hetzelfde virus hebben en of het waarschijnlijk is dat ze dat hebben opgelopen tijdens de wedstrijd. Dus dat onderzoek loopt volledig verder. En het aantal dat we hebben opgespoord, vijf dus, is onwaarschijnlijk laag en dus heel erg mooi, veelbelovend en hoopgevend", stelt Van Eijck tegenover Voetbal International.

Dat er gekozen is om de wedstrijden voorlopig zonder publiek te spelen, vindt Van Eijck 'relatief gemakkelijk'. "Waarop het gebaseerd is, mag Joost weten. Als je ziet hoe het publiek in De Kuip zich zondag heeft gedragen, ja, dan vind ik dat we juist op de goede weg zijn met mensen bewust te maken wat er allemaal aan de hand is", aldus de clubarts van de Rotterdammers, die ondanks alle ontwikkelingen van plan is om zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372895/feyenoord-onderzoek-baanbrekend-ultieme-doel-is-vol-stadion/,_blank,onderzoek voort te zetten].

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen