Vet blijft toch in Eerste Divisie en tekent contract bij NEC

29 september 2020, 16:30

Javier Vet kon langer bij De Graafschap blijven, maar besloot om te vertrekken omdat hij hoopte op een transfer naar de Eredivisie. Die stap kwam er niet en dus kiest hij nu eieren voor zijn geld met een overstap naar NEC. Die club heeft hem voor een jaar vastgelegd, met de optie op een extra jaar. Zodoende blijft de middenvelder toch actief in de Eerste Divisie.

Vet speelde sinds 2015 in het eerste van Almere City, dat hem destijds overnam van Ajax. Tweeënhalf jaar later verkaste hij naar De Graafschap, waarvoor hij 55 wedstrijden speelde. Nu gaat de 27-jarige speler aan het werk bij NEC. "Ik ben heel blij om aan de slag te gaan bij NEC. De club heeft duidelijk laten merken me graag te willen contracteren en er werd me een duidelijk plan voorgeschreven. Hierdoor merkte ik dat ze zich goed in me hebben verdiept. Ik heb ontzettend veel zin om mijn kwaliteiten te laten zien en het team verder te helpen om zo gezamenlijke doelstellingen te bewerkstelligen."

Algemeen directeur Wilco van Schaik ziet in Vet een uitstekende aanwinst. "Javier is een speler met ervaring, loopvermogen en fysieke kracht. Dat zijn specifieke kwaliteiten die we nog in ons jonge elftal wilden toevoegen. Nadat we hoorden dat hij openstond voor NEC zijn we direct in contact getreden en hebben elkaar in de gesprekken gevonden. Javier heeft zowel ervaring in de Keuken Kampioen Divisie als in de Eredivisie, waardoor we ervan overtuigd zijn dat hij ons met zijn kwaliteiten en ervaring verder kan helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen