Tottenham neemt penalty's beter en schakelt Chelsea uit

29 september 2020 – Omdat Tottenham Hotspur donderdag in de Europa League-voorronde moet uitkomen, stelde José Mourinho dinsdag een B-team op tegen Chelsea in de achtste finale van de League Cup. Dat pakte prima uit, want de thuisploeg zegevierde na strafschoppen nadat er na negentig minuten een 1-1 stand op het bord stond.

Tottenham neemt penalty's beter en schakelt Chelsea uit

De belangrijkste spelers kregen rust van Mourinho, terwijl Chelsea juist wel met veel grote namen aan de wedstrijd begon. De bezoekers begonnen dan ook beter aan de wedstrijd. Na negentien minuten was het prijs voor Chelsea toen Timo Werner hard en droog de bal in de korte hoek schoot. Hij brak daarmee de ban, want het was zijn eerste goal in dienst van de Engelse club. In de eerste drie duels was hij niet to scoren gekomen. Chelsea, nog zonder Hakim Ziyech, trok de lijn niet door.

Met Steven Bergwijn als basiskracht lukte het Tottenham om in de tweede helft langszij te komen. Harry Kane bracht als invaller het nodige teweeg en schoot nog bijna raak met links, voordat Erik Lamela wel de bal achter Edouard Mendy schoot. Hij kon simpel binnen werken na een goede voorzet van de bedrijvige Sergio Reguilón. Dat gebeurde pas in de 84ste minuut en zorgde voor frustratie bij Frank Lampard, die zodoende weer niet wist te winnen.

In de League Cup is er geen verlenging, maar wordt er direct penalty's genomen. De eerste negen gingen er allemaal in, totdat Mason Mount achter de bal ging staan. De Engelsman schoot hard en hoog naast en overhandigde Tottenham zodoende het ticket voor de kwartfinale van de League Cup.

Eredivisie

gerelateerd