'FC Barcelona slaat Bayern-aanval af en strikt Dest tot 2025'

30 september 2020, 11:54

Sergiño Dest en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over het contract van de negentienjarige rechtsback. De Ajacied tekent naar verwachting tot de zomer van 2025 bij de ploeg van Ronald Koeman en zal komende vrijdag worden gepresenteerd.

Bayern München probeerde Dest op het laatste moment nog voor de neus van FC Barcelona weg te kapen, meldt De Telegraaf. Der Rekordmeister was bereid meer betalen voor de rechtsback dan de Catalanen, maar Dest had zijn keuze al gemaakt. Door de felle strijd om zijn handtekening zet Dest een krabbel onder een zeer lucratief contract in Campo Nou.

Dat zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag officieel bekend worden. Gisteren (dinsdag) landde Dest in Barcelona om de laatste plooien rond zijn verbintenis glad te strijken, vandaag wordt de tiener medisch gekeurd in het ziekenhuis van Barcelona. Dest neemt daarmee afscheid van Ajax, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak in het profvoetbal. De razendsnelle back schopte het tot 38 duels voor de Amsterdammers. Bij Ajax treft hij Frenkie de Jong, die vorig jaar Ajax verruilde voor FC Barcelona.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen