Spanje neemt alweer afscheid van veelbesproken transferregel

30 september 2020, 17:42

De omstreden transferregel in Spanje is alweer van de baan. De Spaanse clubs konden bij blessuregevallen buiten de transferperiodes nog een vervanger van de geblesseerde speler aantrekken, maar dat is vanaf heden niet meer mogelijk. De regel is namelijk geschrapt door de Spaanse bond.

Als een club kon aantonen dat een speler door blessureleed meer dan vijf maanden niet inzetbaar zou zijn, mocht een club bij een andere club een vervanger halen. Dat mocht alleen gebeuren bij spelers uit de eigen competitie, waardoor er een behoorlijke chaos ontstond. FC Barcelona market vorig jaar al gebruik van de regel door Martin Braithwaite te kopen toen Ousmane Dembélé geblesseerde raakte. Leganes raakte op die manier zijn sterspeler kwijt en mocht zelf geen nieuwe spits meer kopen buiten de transferdeadline.

Helemaal mis ging het toen Celta de Vigo na een blessure van een keeper een nieuwe aanvaller strikte. Dat soort praktijken zullen niet meer voorkomen, aangezien de transferregel is geschrapt door de Spaanse bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen