Vrouwelijke arbiter Steinhaus stopt na fluiten Duitse Supercup

30 september 2020, 20:21

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland, waar de vrouwelijke toparbiter Bibiana Steinhaus heeft aangegeven te stoppen met fluiten. Het duel om de Duitse Supercup tussen Bayern München en Borussia Dortmund van vanavond (20.30 uur) is de laatste wedstrijd waar ze de leiding over heeft. In 2017 werd ze nog de eerste vrouwelijke arbiter in de Bundesliga, waarin ze 23 duels floot.

Het besluit van Steinhaus is te lezen op de website van de Duitse nationale bond DFB. Daar geeft ze slechts een korte toelichting op haar besluit. "Zoals zoveel mensen heb ik in de coronatijd over een aantal dingen nagedacht. Na een zeer constructief gesprek met scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich en het zorgvuldig afwegen van veel factoren, heb ik besloten om mijn nationale en internationale carrière als scheidsrechter te beëindigen", zegt Steinhaus.

Hoewel haar besluit een opmerkelijke timing kent, hoopt Steinhaus dat alle aandacht zal gaan naar de kraker tussen Bayern München en Borussia Dortmund. "Te zijner tijd zal ik gedetailleerder ingaan op de redenen van mijn afscheid", aldus de arbiter die onder meer de finale van het WK voor vrouwen in 2011 floot tussen de Verenigde Staten en Japan. Ook had ze de leiding bij de Olympische finale van 2012 tussen diezelfde teams.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen