Steijn blij met Van Hooijdonk: "Heeft van mij nooit weg gehoeven"

1 oktober 2020 – De toekomst ziet er rooskleurig uit voor NAC Breda. De ploeg is met een perfecte score van vijftien uit vijf koploper in de Keuken Kampioen Divisie, en daar kwam gister het nieuws bovenop dat talent Sydney van Hooijdonk na een lange transfersoap toch in Breda blijft. Trainer Maurice Steijn is blij dat er nu duidelijkheid is rondom de toekomst van de spits.

Steijn blij met Van Hooijdonk: "Heeft van mij nooit weg gehoeven"

Van Hooijdonk begon onder Steijn niet altijd op een basisplaats rekenen en leek om die reden op weg naar de uitgang van het Rat Verlegh Stadion. "Al in de voorbereiding heb ik gezegd dat hij een van de kandidaten was voor de spitspositie", zegt Steijn daarover in gesprek met De Telegraaf. "Door de blessure van Mario Bilate is hij in de ploeg gekomen en hij heeft zijn kans gepakt. Van mij heeft hij nooit weg gehoeven. Hij wilde zelf weg en was onrustig en ongeduldig."

Lees ook: Spits Van Hooijdonk hakt knoop door en blijft bij NAC Breda

Eerder gaf Steijn aan op zoek te zijn naar een ander type spits dan Van Hooijdonk. Om die reden kwam Mario Bilate over van RKC Waalwijk. "Dat klopt", reageert Steijn, "Maar het kan ook op de manier waarop hij (Van Hooijdonk, red.) de spitspositie invult. Het gaat er uiteindelijk om dat we meedoen om promotie en daarvoor hebben we verschillende type spitsen nodig. Sydney is een spits die gemakkelijk scoort en vaak op de goede plek staat. Dat zijn ook belangrijke kwaliteiten."

Kaj de Rooij en Roger Riera
In hetzelfde interview geeft Steijn aan dat NAC nog niet helemaal klaar is op de transfermarkt. Zo lijkt de club nu dichtbij om de zeer begeerde buitenspeler Kaj de Rooij over te nemen van FC Eindhoven. Ook is een vertrek van Roger Riera naar FC Barcelona nog altijd aan de orde, al moet de Catalaanse club wel met het juiste bod komen. "Ze willen hem hebben voor Barcelona II. Tot nu toe wil Barcelona geen transfersom betalen, maar hem ruilen voor twee andere spelers. Dat is voor ons geen optie. Riera is voor ons een belangrijke speler en het kan niet zo zijn dat een club uit de wereldtop even voor nul euro bij ons komt shoppen", aldus Steijn.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd