Lewandowski uitgeroepen tot Speler én Spits van het Jaar

1 oktober 2020, 18:38   Bijgewerkt: 1 oktober 2020, 18:44

Robert Lewandowski is donderdagavond uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar. Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League mocht hij de prijs in ontvangst nemen. De spits van Bayern München liet andere genomineerden Manuel Neuer (Bayern München) en Kevin de Bruyne (Manchester City) achter zich en ging met twee prijzen naar huis.

Dat Lewandowski won, was geen verrassing meer. Eerder vandaag lekte het nieuws dat de Pool de prijs zou winnen al uit. De spits won afgelopen seizoen met Bayern München de Bundesliga, de DFB-Bokal en de Champions League en werd zelf topscorer in alle drie de toernooien. Met 34 goals in 31 Bundesliga-wedstrijden, zes uit vijf in de beker en vijftien uit tien in de Champions League zette hij geweldige cijfers neer.

Naast de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar werd Lewandowski ook uitgeroepen tot Europese Aanvaller van het Jaar. Met die prijs voegt hij zich bij ploeggenoten Manuel Neuer (Keeper van het Jaar) en Joshua Kimmich (Verdediger van het Jaar), en zijn trainer Hans-Dieter Flick (Coach van het Jaar). Kevin de Bruyne werd uitgeroepen tot Middenvelder van het Jaar en is de enige niet Bayern-winnaar. 

Pernille Harder

Chelsea-speelster Pernille Harder, die vorig seizoen nog uitkwam voor VfL Wolfsburg, werd Speelster van het Jaar bij de vrouwen. Ook won zij de prijs voor Aanvaller van het Jaar. Net als bij de mannen, gingen bij de vrouwen de meeste prijzen naar speelsters van de Champions League-winnaar. Olympique Lyon-speelsters Sarah Boudhaddi (keeper), Wendie Renard (verdediger) en Dzsenifer Marozsán (middenvelder) vielen daar in de prijzen. Jean-Luc Vasseur (vrouwen Olympique Lyon) werd gekozen tot de beste coach. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen