Leno helpt Arsenal na pingels langs Liverpool in League Cup

1 oktober 2020, 22:53

Arsenal-keeper Bernd Leno heeft Liverpool donderdagavond de uitschakeling in de League Cup bezorgd. In reguliere speeltijd groeide de doelman uit tot de absolute uitblinker en omdat hij het tot strafschoppen redde, kon hij door het redden van de vierde en zesde Liverpool-pingel helemaal de held van de avond worden.

Dat het tot strafschoppen kwam was dus al grotendeels te danken aan de Duitse sluitpost van Arsenal. Hij hield het B-team van Liverpool, bij wie alleen Mohamed Salah, James Milner en Virgil van Dijk uit de A-kern een basisplaats hadden, telkens van het scoren af. Eenmaal kreeg hij hulp van de lat, toen Takumi Minamino vlak voor de pauze een open kans tegen de lat werkte (zie onder).

Zodoende ging het naar strafschoppen en hoewel Arsenal als eerste miste via Mohamed El Nenny kwam het dankzij Leno – die invaller Georginio Wijnaldum wél zag scoren vanaf elf meter - toch nog goed. Eerst stopte hij de inzet van Divock Origi en vervolgens kwam Harry Wilson niet tot een goal vanaf elf meter. Zodoende neemt Arsenal dankzij een heldenrol revanche op Liverpool, dat vorig seizoen na strafschoppen won in de League Cup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen