Bergwijn draagt bij aan zege Spurs, Weghorst uit de EL

1 oktober 2020, 22:57

Steven Bergwijn heeft met Tottenham Hotspur de groepsfase van de Europa League gehaald. Nadat de vorige eerste twee voorrondes bijzonder moeizaam gingen voor de Spurs, had de ploeg van José Mourinho donderdagavond geen enkele moeite met Maccabi Haifa. Bergwijn gaf twee assists, Harry Kané maakte een hattrick en daarmee de wereldgoal van Tjaronn Chery ongedaan: 7-2.

Vanaf de eerste minuut stelde Tottenham Hotspur orde op zaken. Zo moeilijk als het tegen Skendija 79 (1-3) en Lokomotiv Plovdiv (1-2) ging, zo simpel was het in eigen huis tegen de Israëlische opponent. Chery maakte weliswaar uit een heerlijke knal gelijk, maar direct daarna zette Tottenham weer aan en mede dankzij een assist van Bergwijn op Lucas Moura was de voorsprong in ere hersteld.

Voor de pauze maakte Giovani Lo Celso met een dubbelslag de score compleet. Kane maakte uit een strafschop en eindpass van Bergwijn nog twee treffers en daarmee opnieuw een hattrick. Ook invaller Dele Alli kwam via een pingel nog op het scoreformulier. Dat voormalig FC Twente-speler Nikitia Rukavytsya tussendoor ook vanaf elf meter had gescoord aan hands, deed aan het plaatsen voor de groepsfase voor Tottenham niets af.

AEK Athene – VfL Wolfsburg 2-1

Wout Weghorst is met VfL Wolfsburg komend seizoen niet te zien in de Europa League. Op bezoek bij AEK Athene kwam de Duitse ploeg eerst nog met de schrik vrij toen Paetros Mandelos na twintig minuten een strafschop miste en het zelf vlak voor de pauze via Admir Mehmedi op voorsprong kwam. Na de rust kwam de Griekse ploeg na een uur voetballen op gelijke hoogte en vlak voor het op verlengen leek uit te draaien zorgde Karim Ansarifard voor de sensatie. Na een knappe individuele actie schoot de aanvaller met enig fortuin raak: de bal leek houdbaar voor keeper Pavao Pervan, maar hij stond als aan de grond genageld. Het kost Weghorst en Wolfsburg komend seizoen Europa League-voetbal.

Overige uitslagen:

Sarajevo – Celtic 0-1

Rangers – Galatasaray 2-1

Sporting Portugal – LASK Linz 1-4

FC Basel - CSKA Sofia 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen