Owen: "Eriksson schuldig aan rood Rooney"

8 juli 2006, 11:14

Michael Owen is niet blij met de manier waarop Sven-Göran Eriksson Engeland tijdens het WK heeft laten voetballen. Nadat Owen in het duel met Zweden zijn kruisband scheurde, koos Eriksson er voor om met slechts één spits te gaan spelen. Dat is vragen om problemen, vindt Owen.

Owen ziet in dit spelsysteem zelfs een mogelijke oorzaak van de rode kaart voor Wayne Rooney in de wedstrijd tegen Portugal. "Wayne was vermoedelijk gefrustreerd vanwege het spel in het eerste uur van het duel", legt Owen uit. 

"Het is heel moeilijk om als eenzame spits te spelen. Wayne is één van de beste aanvallers ter wereld, maar in zijn eentje kan hij het niet. Omdat hij zo op een eiland stond, werd hij vermoedelijk boos en maakte hij die overtreding op Ricardo Carvalho."

Overigens zal Owen pas in de eerste maanden van 2007 zijn rentree kunnen maken. De spits was vorige week in de Verenigde Staten om zijn knie te laten onderzoeken, maar de uitkomst van dat onderzoek leverde geen verrassingen op. Hij zal in augustus geopereerd worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen