VVV stunt met komst Kroatisch international Roma

2 oktober 2020, 20:20   Bijgewerkt: 2 oktober 2020, 20:53

VVV-Venlo heeft toegeslagen op de transfermarkt. De Limburgers krijgen de beschikking over Ante Coric, die op huurbasis overkomt van AS Roma. Er is sprake van een optie tot koop in het huurcontract van de 23-jarige middenvelder.

Coric speelde in de jeugd van Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb, waar hij in 2014 debuteerde in het eerste elftal. In zijn eerste jaar kwam hij tot zes optredens in het eerste waarin hij één keer scoorde. In 2018 stapte hij over naar AS Roma, maar die transfer werd geen succes. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Almeria op het tweede niveau in Spanje en nu verkast hij dus naar Limburg.

Coric is een groot talent die in 2016 debuteerde in de nationale ploeg van Kroatië en in de EK-selectie zat voor het EK in 2016. "Ante heeft ontegenzeggelijk veel talent. Hij heeft op jonge leeftijd op hoog niveau zijn debuut gemaakt en heeft daarna de stap gemaakt naar het buitenland", zegt technisch manager Stan Valckx. "Een club als Roma heeft zo'n brede selectie en legio keuzemogelijkheden. Daar moet je écht van goede huize komen om je meteen te kunnen profileren."

De Kroaat is blij met zijn overstap. "Er was veel interesse vanuit allerlei clubs. Maar uiteindelijk heb ik voor VVV-Venlo gekozen. Ik heb een heel goed gevoel over deze stap naar Venlo en de Eredivisie. De contacten met VVV-Venlo zijn van begin af aan heel warm. Trainer én directie lieten weten me graag naar Venlo te zien komen. Dat geeft vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen